Papirni lampioni- kineska tradicija koja inspiriše svet

Festival lampiona je tradicionalni kineski praznik, koji se slavi 15 dana posle kineske Nove godine.

Tokom proslave, ulice gradova su ukrašene tradicionalnim papirnim fenjerima u različitim oblicima, dezenima i bojama. Mogu se videti lampioni sa motivima reka, planina, objekata, ljudi, životinja, cveće ili voća. Takvi ukrasi su stalni deo pejzaža na Dalekom Istoku, ali ceo svet je prihvatio papirne lampione, pa ih često možemo videti kao sastavni deo dekora u mnogim drugim zemljama na Zapadu.

Papirni lampioni inspirisani tradicionalnim kineskim praznikom postali su veoma popularni dekorativni element u svetu. Oni imaju nešto jednostavniju formu i obično dolaze u prigušenim bojama, a ima i dosta modela koji su lišeni azijskih simbola (mada postoje i ljubitelji tradicionalnih modela).

Papirni lampioni se koriste kao dekoracije za sve vrste događaja, ali se često mogu videti u privatnim kućama kao stalni element dekora.

Lepo izgledaju u baštama ili na balkonu. Pogledajte našu galeriju fotografija i dekorišite svoj životni prostor predivnim papirnim lampionima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group