Kako iskoristiti staklene tegle na kreativan način: 50+ ideja

Kada govorimo o staklenim teglama, odmah pomislimo na spremanje zimnice.

Zima je za nama, a verovatno u domu imate prazne staklene tegle od krastavaca, džemova, kompota i druge konzervirane hrane. Ne žurite da ih uklonite, jer je proleće idealno vreme da stare staklene tegle iskoristite na kreativan način.

Od staklenih teglica možete napraviti veoma zabavne i korisne predmete za vaš dom.  

Bez obzira na sezonu – svećnjaci su uvek potrebni u domu, a svećnjak napravljen sopstvenim rukama – uvek je veoma cenjen. Opcije za dekor su raznovrsne: koristite boje, dekupaž, ukrasnu slamu, stare fotografije, čipkane tkanine, sprejeve u boji za dekoraciju. Stakleni svećnjak stvara posebnu udobnu atmosferu u enterijeru.

Staklene tegle možete iskoristiti kao vaze za cveće. Vašu vazu možete ukrasiti na bilo koji način: čipkom, tkaninom, školjkama, perlama, dekorativnim kamenjem. U principu, izaberite dekor prema vašem ukusu.  

Staklene tegle takođe možete iskoristiti u kuhinji. U njima možete čuvati žitarice, testenine i začine, ali i sve vrste sitnica. Tegle mogu poslužiti za skladištenje kozmetike, kancelarijskog materijala, nakita, četkica za šminku, pribora za šivenje. Izgledaju veoma moderno, pa poseban dekor nije potreban.

Postoji bezbroj načina da iskoristite staklene tegle! Ne sumnjamo da će uz naše ideje staklene tegle postati elegantan dekor u vašem domu!

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group