Pametno dekorisanje: kako da vaš stan izgleda urednije?

Svaki stan ili kuća ima neki deo koji izgleda neuredno, bilo da je to zbog viška stvari koje imate ili nedostatka vremena za čišćenje...

Ponekad, dekorativne ideje koje napravimo mogu da utiču na osećaj smirenosti ili čistoće u kući. Neki ljudi vole vizuelnu stimulaciju, dok se drugi brinu o tome kakav je osećaj haosa. Nađite vaš nivo komfora uz naše savete i svakako ih uzmite u obzir.

MANJE BOJA

Shvatanje kako treba iskombinovati različite boje, sa samo malo ponavljanja je ključ za izgled sobe koja ima živahnu celinu. Sigurno ne želite da sve izgleda previše i kič, ali ne želite ni klasične boje iz kataloga koje mogu svi da imaju - dosadne su. Ako se brinete da će sve na kraju ispasti previše, razmislite o korišćenju iste boje, ali različitih nijansi. To će dodati dubinu i svežinu sobi, bez da prostor učinite suviše teškim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lee Brown (@interiordeziner)

NEMAŠTAJ ISTE VELIČINE

Stolice sa istim naslonom stvaraju jednu neprekidnu liniju, dok različite visine stolica mogu uposliti vaš mozak, dok pokušava da obradi informacije onoga što vidi. Ako želite da vaš dom izgleda uredno (iako možda nije), držite se iste ili slične veličine nameštaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiny's (@tinyshome)

DOSLEDNI STIL

Domovi koie imaju slojeve različitih stilova su dinamični i interesantni. Ali, previše mešanja može da vas zbuni i učini vas nesrećnim i nervoznim. Dajte svakom „komadu“ stila barem još jednu stavku - „pratioca“, koji deli istu boju, vreme nastanka ili završni prelaz. Povezivanjem dizajna elemenata u vašem prostoru koji ima slične karakteristike, dozvoljavate svom pogledu da prelazi preko prostorija lagano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiny's (@tinyshome)

VELIKI UMETNIČKI KOMAD

Mnogobrojni različiti ramovi koji vise na zidu su odličan način da popunite veliki prostor. Međutim mana ovoga je vizuelna „gomila“ koja se stvara kada više komada visi jedan do drugog. Nema sumnje da su aranžmani zidne galerije artistični i lepo izbalansirani, ali za neke to može izgledati previše nasumično i neurdedno. Jedan umetnički komad će odraditi posao taman kako treba, stvari će izgledati mnogo jednostavnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue Living (@vogueliving)

SIMETRIJA

Simetrije je prirodan način da stvorite osećaj reda u prostoru - pobrinuće se za vizuelni balans, ali će takođe stvoriti ritam na koji se oči mogu navići. U drugu ruku, dekoracija koja se ne reflektuje perfektno ne stvara isti osećaj sigurnosti, reda i mira. Simetrija je atraktivna, ali ta perfekcija može dati pomalo neprijatan i previše uštogljen vajb domu, koji treba da daje osećaj topline.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue Living (@vogueliving)

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group