Uskršnji dekor inspirisan prirodom

Imamo za vas nekoliko ideja kako da uz sasvim malo truda dočarate uskršnje raspoloženje u svom domu...

Kada počnemo da razmišljamo o uskršnjem uređenju doma, stvar je sasvim jasna. Potrebno je da koristimo ono što nam priroda daje. Sigurno nećete propustiti zelene akcente, prolećno cveće i simbol praznika - jaja.

Iako ove ideje možda izgledaju pomalo jednostavno, ukoliko se inspirišete prirodom kreiraćete savršen uskršnji dekor za vaš dom. Po mogućstvu - što cvetniji! S obzirom da Uskrs dolazi zajedno sa prolećem, teško je odoleti iskušenju i ne koristiti svo raspoloživo rezano ili saksijsko cveće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aalto Vase (@aaltovase)

Mirisni buketi narcisa, zumbula i lale u enterijeru donose radosnu atmosferu i neverovatan miris. Igrajte se cvetnim dizajnima i koristite različite vrste biljaka, koristite grane sa pupoljcima, mahovinu i travu. Ako se tome dodaju prelepe figure od stakla ili keramičke posude, efekat će biti spektakularan.

Jaja su simbol Uskrsa. Možete za dekor koristiti jaja od porcelana, voska, drveta, klasična pastelna jaja - postoji dosta opcija. Ona će izgledati odlično u tradicionalnim korpama ili glinenim, staklenim ili metalnim posudama. Ukoliko ih uparite sa nekim nežnim osvetljenjem - imaćete lep pogled do kasno u noć.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Randi Jarvis (@randijarvis)

Pored jaja, koristite šarmantne figure zeka, jagnjadi i pilića. Možete napraviti zanimljiv dekor sa jajima i prirodnim perjem. Ili odabrati ukrase od drveta ili bambusa koji su fantastičan način za unošenje prirodnih elemenata u srce doma.

Uskršnji tekstil mora biti prirodan! Stolnjaci od sintetičkih materijala bogato ukrašeni amblemima Uskrsa su najgora stvar koja se može naći na vašem stolu tokom uskršnjih praznika.  Uvek stavite na sto najlepši stolnjak koji je napravljen od lana, konca ili pamuka. Važno je da stolnjak bude čist i ispeglan kako bi vaš dekor došao do izražaja.

U pripremi kuće za praznike, ne plašite se da ćete preterati. Pogledajte prirodu oko sebe, inspirišite se i uživajte u dekorisanju doma. To može biti kao umirujuće putovanje u detinjstvo, kada je sve izgledalo lakše.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group