Dekorišite svoj mali dnevni boravak u samo 5 jednostavnih poteza

U svetu dizajna enterijera, male dnevne sobe predstavljaju i izazov i priliku.

Iako ograničen prostor može delovati restriktivno, takođe poziva na kreativnost i strateško planiranje kako bi se kompaktna područja pretvorila u udobne i funkcionalne prostorije za boravak. Bez obzira da li se nalazite u maloj kući, ili u skučenom stanu, evo nekoliko korisnih ideja za dekoraciju doma koje će vam pomoći da maksimalno iskoristite svoju malu dnevnu sobu.

PRIHVATITE SVETLE BOJE

Svetliji tonovi poput belih, krem i nežnih pastela mogu vizuelno proširiti mali prostor, čineći ga svetlijim i prostranijim. Razmislite o farbanju zidova svetlim tonovima i odabiru presvlaka za nameštaj u sličnim nijansama kako biste stvorili kohezivan i prozračan ambijent.

KUPUJTE MULTI-FUNKCIONALAN NAMEŠTAJ

Investirajte u komade nameštaja koji služe višestrukim namenama kako biste maksimalno iskoristili funkcionalnost bez pretrpavanja sobe. Potražite predmete poput skladišnih taburea koji služe i kao sedišta, zidne police ili stočiće za kafu sa ugrađenim skladištem za dodatni prostor za odlaganje.

SMANJITE VELIČINU NAMEŠTAJA

Pri odabiru nameštaja za malu dnevnu sobu, prioritet su komadi koji su proporcionalni prostoru. Odaberite elegantne i jednostavne dizajne koji neće vizuelno preopteretiti prostoriju. Razmislite o dvosedu na rasklapanje umesto troseda i birajte fotelje sa tankim profilima.

ISKORISTITE PROSTOR NA ZIDU

Iskoristite zidne police i ormariće kako biste oslobodili podni prostor i držali nered na odstojanju. Vertikalna rešenja za odlaganje privlače pogled ka gore, čineći sobu višom i prostranijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenn Koch (@mrscaptainkoch)

KORISTITE OGLEDALA

Ogledala su provereni trik za vizualno povećanje prostora. Postavite veliko ogledalo nasuprot prozoru kako biste reflektovali prirodnu svetlost i vizuelno proširili sobu. Takođe možete koristiti nameštaj od ogledala ili dekorativne akcente kako biste pojačali ovaj efekat.

Implementiranjem ovih ideja za dekoraciju doma, možete pretvoriti svoju malu dnevnu sobu u stilsko i funkcionalno utočište koje će delovati prostrano i udobno. Zapamtite, nije bitna veličina prostora već kako maksimalno iskoristiti njegov potencijal kako biste stvorili udobno i personalizovano mesto.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group