5 saveta koji će vam pomoći da prirpemite dom za najudobnije zimske dane

Naravno, uz minimalan napor!

Zima je vreme za ušuškavanje u toplu ćebad uz šolju toplog kakaoa. Sa početkom decembra mnogi razmišljaju o predstojećim praznicima, jer uskoro dolaze Nova godina, Božić i druge porodične proslave. Pojavljuje se inspiracija, a ruke se same pružaju da ukrase kuću.

Prikupili smo nekoliko saveta kako da vaš dom učinite udobnijim i elegantnijim.

Mirisi

Mnogi ljudi povezuju sezonu hladnoće i mraza sa začinskim ili citrusnim aromama. Sveće su glavni pomoćnici u stvaranju prijatne i tople atmosfere. Pored mirisnih sveća, napunite korpu svežim mandarina i stavite je na trpezarijski sto tako da njihove arome lebde u vazduhu vašeg doma.

Osvetljenje

Da bi ova zima bila zaista posebna, možete stvoriti prazničnu atmosferu tako što ćete prigušiti svetla i okačiti novogodišnje svetiljke u kući.  Možete ih postaviti bukvalno svuda, one će zameniti vaše glavno svetlo.

Tekstil

Kupite toplu i mekanu ćebad i jastuke, jer će vam pomoći da osetite toplinu i udobnost svog doma kada je hladno. Ovaj period možete još više romantizovati i zamisliti sebe kao heroje iz knjiga ili filmova, kako pijuckate slatki kakao dok ste umotani u ćebe na mekanoj sofi.

Zvuci

Zimska sezona nije samo predvečerje praznika, već i period završetka svih radnih projekata. Mnogi od nas su veoma iscrpljeni u kancelariji i dolaze kući potpuno umorni. Shodno tome, verovatno želite da se osećate smireno i opušteno u svojoj "pećini". Naučnici su dokazali da zvuci utiču na našu percepciju koliko i mirisi i vizuelni efekti. Zato je vredno uključiti opuštajuće melodije ili zvuke pucketanja ogrevnog drveta u kamin.

Biljke

Biljke u saksijama ili cveće u vazama pomoći će vam da razblažite sivilo koje vlada napulju i razveselite se. Vredi napomenuti da nema potrebe da se plašite veštačkog ili suvog cveća. Ono takođe stvaraudobnost i dodaje boje vašem domu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group