Enterijer - Bašta

Leto kraj bazena u dvorištu

Poslednjih meseci sve se svodi na socijalnu distancu, udaljavanje od ljudi i zaobilaženje mesta sa većim brojem okupljanja.

Ako ste među onim srećnicima koji u svom dvorištu imaju bazen, verujemo da vam je ovo leto bilo manje stresno nego ostalima. Usled nemogućnosti da ove godine odemo na letovanje, nameće se pitanje gde provoditi vrele letnje dane. Ako imate bazen u svom posedu, potrebno mu je vrlo malo da postane vaše omiljeno mesto za svakodnevni užitak. Naša današnja tema je prostor oko bazena, koji će celokupnom utisku dati notu stila.

MINIMALISTIČKE PALUBE

Pod pojmom minimalističke palube ne podrazumevamo samo one opremljene u ovom poznatom stilu, već i sve one koje ne uvrštavaju mnogo nameštaja i dekora u centar zbivanja. Posebno pogodne za male prostore, ovakve palube mogu da ugoste metalne, drvene ili pletene stolice i stolove za sedenje, kao i ležaljke na kojima ćete se opustiti nakon plivanja. Uvek suptilno možete dodati ovakvom prostoru i neke neupadljive jastuke i prostirke i na taj način ga nenametljivo ukrasiti. Saksijske biljke u vrlo skromnom obimu su poželjne kao dodir prirode, kao i poneka sveća i lampion za noćne varijante užitka.

BOGATIJE PALUBE

Ako raspolažete sa većim prostorom u vašem dvorištu oko bazena, možete gotovo sve svoje aktivnosti preneti na datu regiju. Trpezarija na otvorenom, vid otvorene dnevne sobe, pa čak i spavaće ako ste dovoljno avanturistički nastrojeni može da se nađe oko bazena. Nameštaj svakako treba da bude od materijala kojima neće smetati previše Sunca niti iznenadna kiša. Trpezarijski sto i stolice od drveta, pletene sofe za sedenje kao i ležaljka od ratana, savršeni su za kreiranje predivnog okruženja. Spoljni kreveti zaklonjeni baldahinima učiniće da neosetno propustite leto kroz šake. Bar na otvorenom je takođe poželjen za vrhunski doživljaj. Mekani šareni jastuci, stolnjaci, prostirke, zavese i slični detalji neophodni su za stvaranje inspirativnog okruženja.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group