Kako da organizujete terasu: originalne ideje

Više slika

Više slika

Terasa - jedna od najpopularnijih “turističkih” destinacija u zemlji tokom leta.

Na terasi vas insekti praktično ne uznemiravaju, udobno je, u prirodi, a skoro u kući. Samo organizuje dobar provod na terasi uredite je i uklonite nepotrebne stvari.  

Danas želimo da podelimo sa vama nekoliko ideja kako možete urediti terasu. Ne stidite se da pozovete prijatelje na piknik na terasi.

Nameštaj

Nameštaj treba izabrati na osnovu veličine terasa (otvorena ili zatvorena). Za otvorene terase pogodan je plastičan nameštaj ili nameštaj na rasklapanje koji se može lako ukloniti ako je to potrebno. Međutim, plastične garniture često ne izgledaju lepo i daju jeftin izgled terasi. Ako vas ovaj kriterijum ne zanima, slobodno možete da odete u prodavnicu po plastičan nameštak ili možete napraviti krov ili tendu na terasi i uživati u drvenom nameštaju, ljuljaškama, nameštaju od pletenog pruća ili metala.

Najčešća varijanta uređenja terase je trpezarija i letna kuhinja sa roštiljem, gde možete da kuvare i jedete hranu sa svojim prijateljima na otvorenom. Možete odabrati nizak trpezarijski sto, stolice ili velike jastuke, ne zaboravite na viseće mreže za spavanje. Ukoliko vam prostor to omogućava možete odabrati veći trpezarijski sto, bazen na naduvavanje, roštilj, kuhinjske radne ploče, šporet, frižider...

Kao i svaka druga soba, terasa treba da bude pokrivena. U zavisnosti od toga izaberite prikladno osvetljenje. Da stvorite romantičnu atmosferu, idealni su venci od belih lampiona i baklje. Za jače osvetljenje možete kupiti lampe (podne ili montažne). Vatra takođe može biti izvor svetla, ali za to morate da instalirate kamin, a ovo stvara dodatne troškove.

Tekstil

Terasa će izgledati udobno zahvaljući različitim vrstama tekstila. Na podu možete staviti tepih, izaberite tepih u neutralnim bojama ili sa sjajnim šarama. Birajte tepihe od praktičnih materijala, kako biste lako oprali tragove od obuće i prolivenog vina. Ne zaboravite da dodate jastuka na sofi, stolicama, ležaljkama, ljuljaškama. Ukoliko želite konvencionalne drvene ili metalne stolice, ne zaboravite da kupite mekane jastuke. Na stolu, možete raširili stolnjak i ukrasite terasu zavesama, da u svakom trenutku možete biti zatvoreni i svom šatoru.

Dekor

Ukrasiti terasu nije lako, ali je zanimljivo. Ovde možete iskoristiti svoju maštu i iskoristiti najluđe ideje koje ne možete iskoristiti u svojoj kući. Terase su najčešće ukrašene biljkama, minijaturnim slapovima, stenama i statuama koje neće stradati od iznenadnog vetra, hladnoće, kiše, snega i drugih nepogoda. Ako je terasa potpuno otvorena, predlažemo da na terasi stavite veliki suncobran ili baldahine, koji će vas spasiti od neočekivane kiše tokom roštilja sa prijateljima.

U zavisnosti od toga za šta tačno želite da koristite terasu, možda će biti potrebne dodatne stavke. Nargile, stoni tenis, roštilj, pušnica, bilijar, sprave za vežbanje, trampolina, bar, stalak za vinske boce ... Da, možete dodati na terasi sve one dodatne stavke koje će vam pomoći u opuštanju.

Skladišni prostor

Da bi terasa bila funkcionalna, a ne samo mesto za opuštanje, neophodno je napraviti prostor za skladištenje. To mogu biti police na vratima ili na zidu ili nekoliko korpi od pletenog pruća. Ovde možete staviti peškire i salvete, baštenski alat, opremu za ribolov, stvari za koje u kući nije bilo mesta.

Pogledajte našu galeriju fotografija i pronađite savršena rešenja za uređenje vaše terase.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group