5 razloga da započnete dan vodom sa limunom

Već ste upoznati sa tim da je voda sa limunom izjutra odlična za buđenje celokupnog organizma, ali za šta još može da bude dobra?

Voda sa limunom je puna vitamina C i dobra je za celokupno zdravlje, pogotovo kada je sezona gripa, jer odlično podiže imuni sistem!

I, dok je naravno zdravo početi dan velikom čašom vode sa sokom od osvežavajućeg limuna, postoje još neke stvari za koje vam niko nije rekao...

1. Voda sa limunom vam može pomoći kod problema sa aknama

Samo konzumiranje vode sa limunom će pojačati imuni sistem i poboljšati varenje hrane – što dovodi do čišćenja lica od akni, koje uglavnom prouzrokuje loša ishrana.

2. Gubljenje kilaže nikada nije bilo lakše

Kada popijete samo jednu čašu vode sa limunom, nivo šećera u krvi se odmah stabilizuje, što je velika pomoć kada želite da smršate. Ništa lakše i ukusnije, zar ne?

3. Smanjuje rizik od dobijanja kamena u bubrezima

Ovo se naravno najviše odnosi na ljude koji imaju tendenciju da ga dobiju. Jedan od važnijih sastojaka limuna je kalijum koji povećava nivo citrata u urinu koji ne dozvoljavaju formiranje kamena u bubrezima.

4. Takođe pomaže i kod kamena u žuči

Na isti način kao i kod kamena u bubrezima, zbog povišenog nivoa citrata, kamen ne može da se formira.

5. Voda sa limunom je dobra za izlečenja gastroezofagalne refluksne bolesti

Možda vam ovo zvuči nemoguće, jer limun sadrži dosta kiseline, međutim limunov sok, pomešan sa vodom zaista pomaže kod smirivanja stomačne kiseline i na taj način umiruje gorušicu i bolove.

Sad znate šta treba da popijete ujutru pre kafe! 

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group