Isprobajte joga pozu koja će vas osloboditi stresa pre spavanja

Idealno za noći kada vam intenzitet dana ne dozvoljava da spavate!

Joga može vašem telu da ponudi mnogo, od aktivacije do snage i, naravno, opuštanja. U zavisnosti od stila koji odaberete, određene poze mogu biti neverovatno restorativne, kao što je Poza boginje (Supta Baddha Konasana).

Kako se radi supta baddha konasana?

Lezite na leđa, savijte kolena i spojte stopala. Postavite ruke udobno sa strane sa dlanovima okrenutim nagore. Dišite mirno, dok se trudite da istegnete unutrašnje mišiće butina, tako da ih osetite. Ostanite u tom položaju koliko vam prija, za početak dovoljno je 1 do 5 minuta ili duže.

Koje su prednosti?

Većina nas nosi veliku napetost oko kukova, a Poza boginje (Supta Bada Konasana) je odlična za ublažavanje napetosti. Ova poza takođe može pomoći u obnavljanju tela, a to je i jedna od najboljih poza pre spavanja, jer pomaže celom telu da se opusti i pripremi za odmor.

Osim fizičkog oporavka, može vas i psihički i energetski očistiti. Prema rečima sertifikovane učiteljice joge i reiki praktičarke Džulije Barc, poza boginje je odlična za deblokiranje vaše sakralne čakre, koja se bavi stvarima kao što su kreativnost, nagon i seksualna energija. A kada je u pitanju stres, iznenadićete se koliko ova poza može da opusti anksiozni um.

Kao što učiteljica joge Kler Griv kaže: „Samo nekoliko minuta u pozi boginje može učiniti da se osećate kao potpuno nova osoba".

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group