Hulahop: 4 razloga da se bavite zabavnom gimnastikom svog detinjstva

Kako su se trendovi iz osamdesetih dinamično vratili, bar kada je reč o modi, makeupu i pop kulturi, ima smisla da se aerobik vrati u naše živote sa klizaljkama, plesom i hula hopom.

Kad smo bili mali, hulahop je bila još jedna igra koja nam je pomogla da se družimo u komšiluku i provedemo zabavno letnje popodne sa prijateljima. Sada kada ste odrasli, ovo je veoma efikasan način vežbanja, koji vam daje beskrajne prednosti i koji možete da radite na plaži, tokom odmora.

Idealan hulahop za početnike

Ako tek počinjete, nabavite hulahop koji će, postavljen na tlo, sezati negde između vašeg struka i grudi. Počnite sa lakšom verzijom, a kad vam zastane dah, pređite na težu.

Čudesna vežba za aerobno zdravlje

Kao i kod plivanja, hodanja i zumbe, hula-hop je neophodan za aerobno zdravlje. Poboljšava cirkulaciju kiseonika u celom telu, smanjuje rizik od dijabetesa i srčanih oboljenja, dok poboljšava holesterol i zdravlje mozga. 150 minuta umerene vežbe ili 75 minuta intenzivne vežbe doneće vam ove prednosti.

Naglašava struk i bokove

Glavna stvar koju ovaj sport radi je da jača vaš torzo. Jednako zanimljivo, smanjuje masnoće na stomaku i u struku i pokazuje se efikasnijim od hodanja.

Sagoreva kalorije

Pola sata hulahopa sagoreva 165 kalorija za žene i 200 za muškarce. Možda nije mnogo, ali je više od hodanja.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group