8 tajni žena koje imaju energije po ceo dan i čini se da nikada nisu umorne

Definitivno imate drugaricu, rođaku ili poznanicu koja se svaki dan u 6 budi uz jutarnje vežbanje. Nakon toga počinje da se priprema i vodi decu u školu, radi od 9 do 5, trči kući da kuva, razgovara sa decom i mužem o danu i ima vremena da proveri društvene mreže, objavi po neku fotografiju pa čak i da napiše nešto na svom ličnom blogu.

Verovatno se pitate odakle im energije da svakog dana budu tako produktivne. Otkrivamo vam njihove tajne!

One vežbaju

Obično, kada se osećate umorno, jutarnje vežbanje ili odlazak u teretanu je prva stvar koju otkazujete. Ali vežbanje, posebno ujutru, zapravo može povećati vaš nivo energije i smanjiti stres, što može odmah promeniti vaše raspoloženje.

Gledaju video zapise sa mačkama

Nauka kaže da kada se osećate loše, samo gledanjem 3 minuta videa na YouTubeu sa mačkama, možete povratiti izgubljenu energiju i povećati nivo produktivnosti.

Fokusiraju se na nešto čemu se raduju u budućnosti

Bilo da se radi o odmoru ili izlasku u petak, vaš nivo energije reaguje na iskustva (čak i ona mala) zbog kojih ste uzbuđeni. Svakodnevno beležite dane kojima se radujete i pobrinite se da pogledate svoju "nagradu“ tokom velikog, dosadnog posla koji morate da obavite.

One izlaze

Čak i ako je to 2 minute vožnje do kioska po flašu bezalkoholnog pića. Promena ambijenta i malo svežeg vazduha su veoma važni i pomažu u smanjenju šanse da osetite da vam je energija iscrpljena.

Prioritet daju svom ličnom vremenu

Bilo da se radi o opuštajućem tuširanju koje traje duže od uobičajenog ili o 20 minuta čitanja knjige, žene sa energijom znaju da je učiniti nešto za sebe - a ne za svoju decu, muža ili šefa - najbolji način da steknete „prirodno uzdizanje“.

Hidrirane su

Prema nutricionistima, kada pijete dovoljno vode dnevno, dobijate više energije nego da ste popili 5 šoljica kafe.

„Offline su“

Facebook, instagram, twitter, tik-tok, viber, e-pošta i razna druga „ažuriranja“ preplavljuju svaki minut vašeg svakodnevnog života. Uključite tajmer i otkrićete koliko stvari možete postići u datom vremenu jednostavnim ignorisanjem telefona neko vreme.

Malo „hvataju krivine“

Šta ako ste tokom pauze za ručak odmorili deset minuta dremajući za svojim radnim stolom? Niko ne mora znati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group