5 načina da integrišete istezanje u svoju dnevnu rutinu

Dobijte veću fleksibilnost i oslobodite se bolova u zglobovima i mišićima.

Istezanje je veoma važno poglavlje fitnes rutine. To je zato što su prednosti istezanja zaista velike, posebno za one koji vode sedentarni način života koji ne uključuje redovnu vežbu. Istezanje ne samo da poboljšava vaše držanje i daje vam veću fleksibilnost, čime se proširuje opseg pokreta vaših pokreta, već i oslobađa mišiće i zglobove od bolova i grčeva.

Protok vremena, način života kao i dugi sati sedentarnog rada faktori su koji dovode do smanjenja agilnosti i stvaranja motoričkih poteškoća. Da biste sprečili gore navedeni rizik, dovoljno je integrisati istezanje u svoj dnevni program, čak i kada ne nameravate da vežbate intenzivno.

Jutro

Kada se probudite: Započnite dan sa nekoliko istezanja čim ustanete iz kreveta. Ustanite i ispružite ruke visoko iznad glave, što više možete. Uverite se da pravilno dišete. Zatim lagano savijte kolena i ponovo ih istegnite u prvobitni položaj. Ponovite onoliko puta koliko želite.

Zagrlite se: Kada započnete dan, odmorite se od posla i legnite da se zagrlite. Lezite na leđa na pod ili na krevet/sofu i približite kolena grudima. Zagrlite potkolenice rukama. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi i ponovite zagrljaj dva ili tri puta.

Popodne

Bočna istezanja: Sedite u stolicu i pokušajte desnom rukom da se oslonite na pod sa desne strane i prebacite levu preko glave da biste napravili luk. Istegnite se i pravilno dišite. Vratite se na početnu poziciju i ponovite na drugoj strani.

Kružni pokreti zglobova: Gde god da ste, provedite nekoliko minuta uvijajući zglobove. Ako imate fleksibilnost, uradite isto sa ramenima.

Noć

Istezanje nakon tuširanja: Kada završite sa standardnim večernjim kupanjem, koristite peškir koji brišete da istegnete grudi. Uhvatite krajeve peškira sa obe ruke i otvorite ga iza glave koliko god možete. Vratite se na početnu poziciju. Pokušajte ponovo koliko god puta želite.

Pre nego što odete u krevet: Ispružite desnu nogu napred i savijte levo koleno unazad. Leva peta sa kolenom treba da bude u istoj liniji. Spustite torzo što niže možete. Ponovite sa drugom nogom. Kada završite, spremni ste za spavanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group