3 načina na koje vas telo obaveštava da vam je hitno potrebna vežba

Vaše telo zna, zato mu morate verovati. Kao što vam govori da preterujete sa težinama u teretani ili da se dovoljno ne istegnete nakon vežbanja, tako vas obaveštava i o apsolutnoj inerciji.

Prema stručnjacima, postoje neke indicije koje vam govore da je vreme da posetite teretanu i to smatrate poklonom vašem telu koje vam "viče" da se morate redovnije kretati.

Hajde da vidimo kako vam telo govori kada vam je hitno potrebna vežba.

Ponestalo vam je energije? Vreme je za vežbanje!

Ako vam kafa ne koristi i svakog jutra puzite iz kreveta, vreme je za malo znoja i malo endorfina. Vežbanje vam vraća izgubljenu energiju, razbuđuje vas i značajno poboljšava raspoloženje. Započnite dan plesom ili jogom.

Ne možete se koncentrirati ni na šta

Glavni razlog zbog kojeg u vašem umu preovladava magla je taj što beskrajno mnogo sati sedite ispred računara i ne ustajete čak ni na malo istezanja. Hodanje, trčanje ili vožnja bicikla aktiviraće dopaminske receptore, hormon koji je neophodan za učenje i koncentraciju. Vežbe su takođe neophodne za vaš um.

Nema fleksibilnosti

Kada dođete do tačke bola jer se sagnete da biste uhvatili nešto ili je svaki vaš pokret skoro pravo distignuće tada je imperativ početi sa vežbanjem. Šta god da odaberete, dugoročno će vam koristiti. Važno je da održavate rutinu u teretani, bez preterivanja i sa pauzama kako biste oporavili mišiće. Odaberite one vežbe koje vam najviše odgovaraju, kako ne biste bili prisiljeni na nešto što ne volite.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group