Zdravlje & Fitnes - Dijeta

Tri dijete koje zapravo nemaju efekta

Internet je pun raznih saveta o tome kako da izgubite težinu i koja dijeta je najbolja za vas.

Međutim, ne smete verovati svim savetima koje pročitate.

Kupus dijeta

Veoma poznata „Kupus dijeta“ se bazira uglavnom na supi, voću i povrću. Dok ste na ovoj dijeti možete zaista izgubiti nekoliko kilograma, ali, oni će se vratili sa osvetom čim počnete normalno da jedete.

Grejpfrut dijeta

Grejpfrut dijeta je prilično stroga i dozvoljava samo nezaslađeni sok od grejpfruta, crnu kafu, povrće (bez krompira, kukuruza, šargarepe i cvekle), ribu i meso. Ova dijeta se zasniva na uverenju da grejpfrut "sagoreva masti". Da, ova dijeta pomaže da izgubite na težini, jer podrazumeva snažno smanjenje kalorija, ali je skoro nemoguće da se održi stabilna težina čim prestanete sa ovom rigoroznom dijetom.

Dijeta pet zalogaja

Dijeta pet zalogaja se zasniva na jasnoj podeli ishrane na pet malih porcija. Između obroka se preporučuje da pijete puno vode. Iako su ovu dijetu pozdravili i odobrili mnogi nutricionisti, važno je da obratite pažnju na odgovarajuće veličine porcija i sadržaj. Inače, takva ishrana dovodi do ozbiljne neuhranjenosti.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group