Zdravlje & Fitnes - Dijeta

Efikasna jesenja dijeta

Dijete nisu samo efikasan način gubitka kilograma.

Pored toga, imaju lekovite moći: pročišćavaju telo od toksina, poboljšavaju metabolizam i obnavljaju acidobazni balans. I to nije kraj njihovih korisnih aktivnosti.

Jesen je najbolje vreme za mršavljenje i uvođenje zdravih prehrambenih navika i zato predlažemo da isprobate ovu dijetu!

Dijeta dr Dobrovske

Dijeta koju je razvila doktorka Eva Dabrovska smatra se jednom od najefikasnijih - i istovremeno najzdravijih dijeta u istoriji. Njena glavna svrha je samoizlečenje tela, što je "nuspojava" mršavljenja. Dijeta ima efekat čišćenja, obnavlja crevnu sluznicu i poboljšava metabolizam, zbog čega se često naziva i terapeutskim postom. Prema ovoj dijeti kombinacija niskokaloričnog posta sa isporukom u organizam vitamina, enzima, mikroelemenata i vlakana aktivira prirodne mehanizme popravljanja i podstiče samoizlečenje. Tokom posta uglavnom sagorevate proteine i masti u kojima se nakupljaju toksini i štetni metabolički proizvodi. Telo se čisti, a nuspojava ovog mehanizma je „strelica“ mase koja se oštro spušta. Dodatni bonus je opšte poboljšanje kože, kose i noktiju. Ceo tretman se sastoji od dve faze: čišćenja, brzog izlečenja, tokom kojih organizmu pružamo 800 kcal dnevno - i druge faze, tokom koje napuštamo post koristeći uravnoteženi meni i postepeno povećavajući kalorični sadržaj obroka (do 1500 kcal).

Zašto treba koristiti ovu dijetu samo na jesen?

Lekoviti post dr Dabrovske zasnovan je na povrću koje je najčešće dostupno u ovo doba godine. Recepti uključuju šargarepu, repu, celer, peršun, luk, kao i tikvice, bundeve koje u jesen ima u izobilju. Na tanjiru treba da bude i žitarica i voća sa niskim sadržajem šećera (jabuke, bobice, limun, grejpfrut).

Dijeta dr Dabrovske u velikoj meri se zasniva i na kiselom kupusu, za koji sezona tek počinje.

claudia.pl

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group