Šta se dešava sa vašim telom ako jedete samo ananas nekoliko dana?

Ne samo da je izuzetno ukusan, već od ananasa možete imati mnogo zdravstvenih koristi.

Ananas sadrži kalijum koji će vam pomoći da eliminišete višak vode i pomoći da stvorite u organizmu više crvenih krvnih zrnaca. To je voće koje se savršeno bori sa celulitom, nadimanjem i zadržavanjem vode u organizmu. Ananas sadrži enzim pod nazivom bromelain, koji pojačava varenje i bori se sa upalnim procesima u telu.

Dakle, ako ste u potrazi za dijetom koja će vam pomoći da izgubite oko 6 kilograma za samo nekoliko dana i želite detoksikaciju svog tela, onda je ananas dijeta savršena za vas. Zapamtite da ne bi trebalo da budete na ovoj dijeti više od 3-4 dana jer je ovo neuravnotežena ishrana.

Ananas dijeta - predlog za 1 dan

Doručak:

    Sok od ananasa
    1 šolja čaja
    1 voćka

Užina:

    Prirodni sok od ananasa

Ručak:

    1 kriška hleba
    4 kriške ananasa

Užina:

    1 jabuka
    Sok od ananasa

Večera:

    Kuvani pirinač - 50gr.
    2 kriške ananasa
    1 šolja čaja


Primer ananas dijete za 3 dana:

Prvi dan - Uzimajte samo sveži ananas i dosta vode.

Drugi dan - Ananas, 2 konzerve tune i 1 konzerva ananasa - tunjevine je za ručak, a konzerva ananasa za večeru.

Treći dan – pratite istu rutinu kao prvog dana.

Dok ste na ovoj dijeti, trebalo bi da izbegavate: mesne prerađevine, energetske napitke, alkohol, ugljene hidrate i stare sireve.

Još jedna stvar koju treba da uradite dok ste na ovoj dijeti je da uzimate 2 kašike maslinovog ulja svaki dan, da ograničite so, začine i unos sirćeta i povećate fizičku aktivnost. Takođe treba piti minimum 2 litra vode svakog dana.

Veoma je važno da ananas dijeta bude deo vaše redovne uravnotežene ishrane kako biste smršali na dugi rok. Ako se vratite svojoj nezdravoj ishrani, najverovatnije ćete vratiti izgubljene kilograme.

Napomena: Pošto je ananas dijeta rigorozna, držite ovu dijetu samo ako ste zdravi. Izbegavajte dijetu ako imate dijabetes, netrpeljivost prema enzimima u ananasu, obolele bubrege ili jetru. Najbolje je da prvo konsultujte svog lekara.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group