Šta je F - Factor dijeta?

Kada razmišljamo u pravcu držanja dijete, automatski mislimo na smanjenje kalorija.

Nakon toga sledi intenzivniji odlazak u teretanu i preskakanje omiljenih večernjih poslastica. Međutim, da li postoji neka dijeta koja vam omogućava da vodite zdrav i ujedno srećan život?

Ako vam kažemo da postoji mogućnost da jedete šta želite, unosite čak i ugljene hidrate, konzumirate alkohol i znatno manje vremena provodite vežbajući, smanjujući pri tom telesnu težinu, da li biste nam poverovali? Svet već uveliko priča o čuvenom F Factoru. Ovde smo da vam otkrijemo o čemu se radi.

ŠTA JE F FACTOR?

F Factor je naučno dokazan pristup gubitku težine i optimalnom zdravlju. Tanya Zuckerbrot je zaslužna za razvoj ove dijete čiji su glavni stub F (fibers) – vlakna. Što više hrana koju unosite u organizam ima vlakana u sebi, vi ćete se osećati sitijim nakon jela. Ovo ujedno dovodi do toga da u proseku manje jedete u toku dana. Umesto da se fokusirate na hranu koju treba izbegavati F Factor vam poručuje da svoju ishranu treba da obogatite vlaknima.

DA LI JE TEŠKO PRATITI OVU DIJETU?

Iznenađujuće ali nije. Sva hrana koja vam je dozvoljena pri držanju ove dijete nalazi se na policama u najbližoj prehrambenoj prodavnici. Dakle bez namirnica čije ime ne znate ni da izgovorite i bez komplikovanih recepata. Potrebno je samo da se usredsredite na one proizvode koji su bogati vlaknima. Možete da kombinujete nemasne proteine sa ugljenim hidratima bogatim vlaknima koji imaju malo kalorija i održavaju osećaj sitosti. Tu spadaju nemasno meso, povrće, voće i cela zrna. U proseku je potrebno na dnevnoj bazi unositi oko 30 grama umesto 15 koliko inače ljudi unose vlakana, da bi ova dijeta bila delotvorna.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group