Simptomi koji otkrivaju da odmah treba da prekinete sa dijetom

Postoji velika šansa da ste bili na barem jednoj dijeti u životu, a možda  ste čak i sada na nekoj od njih.

Dok je Keto trenutni šampion u teškoj kategoriji u svetu dijeta, popularne dijete su uključivale takve dragulje kao što su dijeta sa grejpfrutom, SlimFast, Atkins, Paleo i mnoge druge.

Iskreno govoreći, dijeta nije za svakoga. Ako želite da izgubite na težini, konsultujte nutricionistu i prihvate dobar plan ishrane umesto trendi dijeta koje možete naći na Internetu i koje su potpuno nerealne.

Pre svake dijete važno je zapamtiti da je održavanje zdrave telesne težine dobro i potrebno je da izgubite višak kilograma, ali nemojte da to postane vaša opsesija i nikada nemojte očekivati da ćete izgubiti sav višak za nedelju ili mesec dana. Takođe, za svaku transformaciju potrebno je vreme. To je razlog zašto dijete ne funkcionišu.

U nastavku vam otkrivamo 10 razloga zašto treba da odmah prekinete sa dijetom:

1. Izgubili ste mnogo na težini iznenada. Ovo nije zdravo uopšte. Ako se to desi, morate prestati sa dijetama i odmah se obratite lekaru.

2. Plašite se gojaznosti. Ako vas sama pomisao na gojaznost plaši, bolje je da se prvo bavite tom fobijom.

3. Postajete opsednuti brojanjem kalorija. Dijeta bi trebalo da bude prirodna. Ako se pretvara u opsesiju, bolje je da se zaustavite.

4. Vaša težina varira stalno. Ako se to dogodi onda to znači da nešto nije u redu sa vašim načinom ishrane i zdravljem. Obratite se lekaru.

5. Vaša “razdražljivost” iritira vaše voljene. Ako ste razdražljivi i stalno vičete na sve ljude oko vas bez ikakvog razloga, prekinite dijetu.6. Život vam izgleda kao pakao. Ako osećate da vam radost življenja nedostaje, morate preispitati svoju odluku o dijeti.

7. Sanjate hamburgere. To znači da vam nedostaje vaša omiljena hrana.

8. Osećate da ste pod stresom većinu vremena bez ikakvog razloga. Pa, ovo bi moglo biti tačno, jer je vaše telo lišeno hranljivih materija.

9. Vaš nivo energije opada. Ako se osećate umorno, čak i dok ne radite ništa, vaša ishrana je kriva za taj problem.

10. Ukoliko ste na nekoj zabavi i ispraznite sve tanjire sa grickalicama, pre nego da budete posluženi, ovo je samo znak da je vaša ishrana krenula po zlu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group