Proizvod koji sagoreva dodatne kilograme

Neophodno je da brzo izgubite nekoliko kilograma? Poslušajte savete američkih nutricionista.

Oni preporučuju da ubacite u svoj meni ljute papričice. Nutricionisti su sproveli veliki broj studija i otkrili da zbog komponente u ljutim papričicama - kapsaicinu, telo oslobađa ogromne količine energije. Prilikom oslobađanja energije, prema mišljenju stručnjaka, dolazi do oksidacije masti, poboljšava se raspad telesne masti i ubrzava se proces metabolizma.

U medicinskom eksperimentu koji je trajao 28 dana, prisustvovala su 34 volontera, muškarci i žene koji su želeli da izgube težinu. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe. Volonteri iz prve dobijali su dnevnu dozu kapsaicina koji se nalazi u papričicama, a drugi - placebo tablete.

Naučnici su primetili da za nekoliko sati nakon što je učesnicima dodeljen obrok, onima koji su primili dozu kapsaicina, potrošnja energije je bila skoro duplo veća nego u placebo grupi. Oni su takođe otkrili da je aditiv značajno povećao oksidaciju masti u telu.

Prema nalazima istraživanja, čili u velikoj meri povećava efikasnost niskokaloričnih dijeta i pomaže da se brzo rešite viška kilograma.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group