Pet akupresurnih tačaka za mršavljenje

Akupresura je tradicionalna tehnika kineske medicine, koja se bazira na konceptu životne energije koja putuje našim telima...

Ova tehnika deluje na nekoliko određenih tačaka koje su povezane sa nekim od glavnih organa tela. Pravilno pritiskajući te tačke možete tretirati većinu zdravstvenih problema i stanja.  

Predstavljamo vam ntačke koje se najčešće tretiraju kada je u pitanju gubljenje kilograma. Stimulisanje ovih tačka će vam pomoći da kontrolišete apetit i glad (koji su uglavnom prouzrokovani stresom), dok ćete istovremeno činiti digestivni sistem jačim. Počnite da laganom masažom akupresurnih tačaka, a zatim ih pritisnite. Preporučujemo da završite sa još jednom laganom masažom na istom mestu.

1. Tačka na uvetu

Ovo je jedna od glavnih tačaka za kontrolu apetita. Da biste je pronašli, stavite palac ispred uveta, na delu gde se nalazi hrskavica trouglastog oblika. Otvorite i zatvorite vilicu i pronađite tačku gde se oseća maksimalan pokret. Pritisnite tačku oko 1 do 3 minuta, dva puta dnevno. Prema akupresuri, uši, ruke i stopala su delovi tela koji imaju veću reflekciju energije nego ostali delovi tela, tako da stimulisanje ovih tačaka predstavlja najefektivniji način da postignete vaš cilj mršavljenja.

2. Iznad gornje usne

Ova tačka se nalazi između gornje usne i nosa - u centru. Pritiskajte je između 1 do 5 minuta, dva puta dnevno ili kada osetite glad ili anksioznost.

3. Tačka na kolenu

Pritiskanje ove tačke ne samo da popravlja varenje, već pomaže i kod uklanjanja menstrualnih bolova i grčeva. Locirana je na 5 centimetara ispod kolena i jedva pomerena ka spoljnom delu noge. Pritiskajte tačku kažiprstom oko 2 minuta svakog dana, kako biste omogućili stomaku bolju funkciju. Kada je pritisnete, moguće je da ćete osećati nelagodnost i bol.

4. Tačka na laktu

Da biste pronašli ovu akupresurnu tačku, izmerite širinu palca od lakta ka unutrašnjem pregibu ruke. Pritiskajte je palcem oko 1 minut, svakog dana. Stimulacijom ove tačke pomoći ćete telu da eliminiše višak vode i toplote, poboljšavajući rad creva i smanjuući rizik od nakupljanja vode.

5. Tačka na zglobu noge

Ova tačka se nalazi na unutrašnjoj strani noge, 5 centimetara iznad članka. Pritisnite tačku sa palcem po 1 minut svakog dana i opuštajte pritisak polako. Ne preporučuje se korišćenje ove tačke ako ste trudni.

Vežbajte date tehnike svakodnevno i uskoro ćete osetiti promenu u vašem telu. Ostanite zdravi i kontrolišite apetit efektno i lako uz pomoć akupresure.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group