Ovo je dijeta uz pomoć koje je Kristina Agilera izgubila 18 kilograma

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

Kristina Agilera se vratila na scenu neverovatnim nastupom u Las Vegasu.

Pop zvezda je svojim glasom očarala publiku, a primetna je bila i promena na njenom telu.

Kristina Agilera je izgubila 18 kilograma, ali kako je počeo ceo ovaj napor i kako je uspela? Kada je dobila sina Maksa, 2008. godine, koji sada ima 16 godina, bila je, nažalost, kritikovana zbog povećanja telesne težine. Dve godine kasnije, 2010., počela je postepeno da gubi težinu za ulogu u filmu Burleska. Kako je izjavila, njen prioritet nikada nije bio da bude mršava, već zdrava.

Ove sezone Agilera nastupa u Las Vegasu, a njen ponovni nastup je nešto što komentarišu međunarodni mediji.

Pevačica je otkrila da je svoj dnevni unos hrane ograničila na 1.600 kalorija držeći se duge dijete. Dijetu Kristine Agilere kreirala je nutricionistkinja Dijana Minih i predstavlja „šaren, inteligentan i intuitivan sistem koji objedinjuje ishranu i način života na holistički način koji vam daje vitalnost, energiju i mir uma“.

Ova dijeta promoviše šarenu neprerađenu hranu i prirodne suplemente i podržava prednosti konzumiranja raznovrsnog voća i povrća. Biljke sadrže različite pigmente ili fitonutrijente, koji im daju boju, a ove različite boje su povezane sa određenim hranljivim materijama i antioksidansima koji mogu podržati vaše zdravlje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Aguilera (@xtina)

Kakav je značaj boje u svakoj hrani?

Zelena

Kruciferno povrće kao što su brokoli, kupus i spanać bogato je hlorofilom. Hlorofil se smatra moćnim antioksidansom koji može sprečiti oštećenje ćelija.

Narandžasta i žuta

Šargarepa, slatki krompir i bundeva sadrže antioksidans beta-karoten, koji može pomoći u zaštiti vida i sprečavanju makularne degeneracije povezane sa starenjem.

Crvena

Crvena hrana kao što je cvekla takođe sadrži azot oksid, za koji se pokazalo da podržava širenje krvnih sudova i stoga poboljšava cirkulaciju.

Ljubičasta i plava

Ljubičasto i plavo voće i povrće kao što su borovnice i patlidžani sadrže antioksidante zvane antocijanin i resveratrol. Ovi moćni antioksidansi mogu smanjiti nivoe oksidativnog stresa smanjenjem upale u telu.

Bela i braon

Belo povrće kao što su karfiol i beli luk ima značajne zdravstvene prednosti. Kvercetin i alicin su biljna jedinjenja koja se nalaze u belom i braon povrću i imaju antioksidativna svojstva i tako podržavaju telo u borbi protiv oštećenja ćelija od slobodnih radikala.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group