Zdravlje & Fitnes - Dijeta

Minus 72 kilograma za godinu dana: kako je smršala da bi trčala polumaraton

Prekomerna težina postaje problem kada počne da šteti vašem zdravlju.

Naša junakinja je od malena imala problema sa viškom kilograma, ali sada je spremna da obori sve rekorde.

„Imam 25 godina, radim kao kancelarijski menadžer. Nakon neprijatnog razgovora sa lekarom, iznervirala sam se jako i smršala 70 kilograma."

Njena priča

„Problemi sa prekomernom težinom prate me dugi niz godina. Sećam se kako sam tokom leta išla na striktnu dijetu - a na jesen sam dobila ponovo na težini. Kasnije sam shvatila u čemu je problem: previše sam se ograničavala, jela vrlo malo i stala pre nego što sam videla napredak. Pre godinu dana, počela sam da imam jake glavobolje i bolove u ramenima. Kada sam se prehladila, odmah sam otišla kod lekara. Pokazalo se da je moja težina bila 150 kilograma. Imala sam visok pritisak. Da, pokušala sam da kažem lekaru da pijem dosta kafe, zbog čega mi je povišen krvni pritisak, ali koga sam varala? Dolazeći kući, požalila sam se suprugu da sam se umorila od lošeg osećaja. Odgovorio mi je da će me podržati u bilo kakvim nastojanjima. Našao je mnogo recepata za zdravu hranu (moj muž odlično kuva) i napravio je meni za nedelju dana. Za početak, prekinula sam sa lošim navikama: zabranila sam sebi da kupujem brzu hranu i prestala sam da pijem gazirana pića. To mi je već pomoglo. Mesec dana kasnije prešla sam na keto dijetu koja se savršeno podudarala s mojim životnim stilom.

Šta sada jedem?

Doručak: jaja, kobasice, kafa.

Ručak: meso sa povrćem.

Užina: jogurt sa bobicama, sir.

Večera: odrezak sa prilogom.

Sada ne jedem da se razveselim ili od umora. Jedem da se napunim energijom.

Vežbe

"Jedem više ugljenih hidrata jer trčim i radim vežbe snage. Počela sam sa trakom i postupno povećavala brzinu i trajanje, a sada trčim trotoarom. Ostalih dana radim u teretani."

Šta mi je pomoglo?

Postavila sam sebi ne samo veliki cilj, već i mnoge male. Želela sam smršati skoro 60 kilograma, pa sam osmislila plan za godinu dana. Izgledalo je grozno, ali uspela sam ne samo da ispunim plan, već i da izgubim 10 kg više. Šema mršavljenja visela je na frižideru i motivisala me. I ove godine sam odlučila da trčim polumaraton! Pored toga, videla sam kako mišići rastu i zaista mi se svidelo. Nosila sam 66. veličinu odeće, a sada sam prešla na 48. - kako da se ne radujem! Ali najvažnije - glava me je prestala boleti i postala sam mnogo energičniji nego pre."

 cosmo.ru

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group