Koliko kalorija možete sagoreti gledajući TV?

Da li ste znali da možete sagoreti kalorije i dok samo sedite ispred televizora i gledate omiljene serije?

Da, istina je. Doduše možda ne u meri u kojoj biste voleli, ali morate da priznate da je odlično i što ih uopšte gubimo na ovakav način.

Rezultati nekoliko istraživanja pokazali su da sve osobe gube u određenoj meri na kilaži i dok samo sede i gledaju televiziju. S druge strane, novije studije utvrdile su da žene ipak sagorevaju daleko manje kalorija na ovaj način u odnosu na muškarce.

Naime, ispitanicima je dat obrok koji sadrži 600 kalorija, a potom im je merena potrošnja energije dok su oni za zadatak imali samo da pojedu obrok i gledaju televiziju.

Kako se ispostavilo, muškarci bi prosečno potrošili oko 640 kalorija, dok su njihove partnerke izgubile svega 292 kalorije.

Ipak, uvek postoji opcija blagog, laganog vežbanja bez preteranog zamaranja uz omiljene serije. Dok su reklame, umesto odlaska u kuhinju po grickalice radite lagane vežbe koje će ubrzati proces sagorevanja kalorija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group