Kako da pravilno održite kilažu nakon dijete

Uspeli ste! Izdržali ste do kraja dijete i skinuli ste višak kilograma. Ali kako da održavate tu kilažu i zaustavite ponovno gojenje?

Početak svake dijete je težak, jer organizmu treba par dana da se navikne na nove količine, ali i vrstu hrane koju ćete unositi tokom nje. Kao i početak, teška je i prva nedelja (a ponekad i dve nedelje), jer se kilogrami tada najlakše vraćaju, a „žudnja“ za hranom koju niste jeli je velika. Kako da izbegnete to? Pratite ovih 13 saveta i sve će vam biti dosta lakše...

1. Svaki dan unesite malo veću količinu kalorija nego prethodni dan (na primer po 50 kalorija više).

2. Namirnice koje niste konzumirali tokom dijete, polako uvodite u režim ishrane.

3. Masnu i slatku hranu nemojte odmah početi jesti, već sačekajte par dana od završetka dijete.

4. Jedite češće, ali u malim porcijama (na svaka tri do četiri sata). Takođe je bitno da ne prestanete u potpunosti da koristite režim ishrane koji ste imali tokom držanja dijete .

5. Obratite pažnju na kalorijsku vrednost hrane koju jedete.

6. Namirnice kombinujte na ovaj način: Pola obroka - voće i povrće; četvrtina - meso i riba; osmina - masnoće i druga osmina - ugljeni hidrati.

7. Priprema hrane je jako bitna. Više kuvajte i pecite, nego što ćete pržiti.

8. Jednom u nedelji dajte sebi oduška - pojedite nešto ukusno i kalorično.

9. Dva litra vode dnevno je obavezno!

Ne zaboravite da pored dobre ishrane morate da brinete i o:

10. Vitaminima. Nemojte na njih da zaboravite i ako ih ne unosite dovoljno preko hrane, kupujte suplemente u vidu tableta ili praha.

11. Redovno se bavite sportom, makar 10 - 15 minuta dnevno. Nakon prvog meseca vežbanja ćete sigurno primetiti dobre rezultate u izgledu.

12. Krećite se što više, šetajte. Šetnjom ćete uneti dovoljnu količinu kiseonika koji će vam pomoći u ubrzavanju metabolizma.

13.Spavajte najmanje sedam sati i ne ležite kasno, pokušajte da to bude oko 22h.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group