Zdravlje & Fitnes - Dijeta

Kako jesti lanene semenke da biste izgubili težinu

Najkorisnija superhrana!

Semenke lana su jeftin i vrlo koristan proizvod koji nije teško kupiti u bilo kojem supermarketu.

Prednosti semenki lana

Lanene semenke se smatraju superhranom. To znači da su zasićene optimalnom količinom vitamina i minerala neophodnih za pravilno funkcionisanje našeg tela. Pored svojih korisnih svojstava, lanene semenke pomažu u čišćenju creva, uklanjanju toksina, a omega-3 u sastavu takođe ubrzava metabolizam i pozitivno deluje na kožu i kosu. Usput, ako ste vegetarijanac i ne jedete ribu, Omega-3 u dovoljnim količinama može se uzeti iz lanenih semenki.

Kako izgubiti kilograme uz seme lana

Zbog ubrzavanja metabolizma, korisnih biljnih masti u sastavu i sposobnosti čišćenja, lanene semenke se smatraju dijetalnim proizvodom, čija upotreba pomaže u gubljenju kilograma. Naravno, samo to nije dovoljno. Da biste smršali, morate jesti lanene semenke:     

na prazan stomak     

u količini od 1-2 kašike     

piejte kefir ili toplu vodu

Ako vas ne zanima radikalni efekat, ali želite da koristite lanene semenke za opšte dobro, možete ih dodati u kašu ili salate. Najbolje je jesti lanene semenke ujutru.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group