Izgubite 6 kg za dve nedelje uz citrus dijetu

Da li ste znali da je citrusno voće odlična užina kada osetimo glad (a da nije vreme za ručak) i da odlično utiču na probavu?

Pored ovog, citrusno voće pozitivno utiče na smanjivanje kilograma, pa je zato i kreirana ova odlična dijeta u kojoj nećete nimalo gladovati, a imaćete odlične rezultate za samo dve nedelje!

Za početak, morate prvo rešiti problem sa probavom koji verovatno imate. Ujutru morate piti mlaku vodu sa limunom, jer citrusno voće na prazan stomak čini čuda - ubrzava metabolizam i podstiče organizam da sagoreva masnoće.

Prema poznatim nutricionistima, grejpfrut, pomorandža, mandarina i ostalo citrusno voće imaju istoimenu citrusnu kiselinu koja u kombinaciji sa drugim stomačnim kiselinama poboljšava rad probave. Već smo pisali o tome, ali vredi malo i ponoviti - mlaka voda sa limunom, ne samo da ubrzava metabolizam, već daje energiju i sprečava naglo povećanje šećera u krvi (zbog kojeg i žudimo za slatkišima). Takođe je odlična i za smanjivanje „nepotrebne“ gladi, čiji je uzrok uglavnom dosada.

Kao i u svakoj izbalansiranoj i dobroj dijeti, dovoljno je da unosite samo umerene količine hrane i u određeno vreme. Tokom dana je bitno da imate pet obroka - doručak, ručak i večeru plus dve užine između doručka i ručka i ručka i večere. U jednom obroku se mora sadržati i limunova kora i limunada (bez šećera), a tokom svih generalno mora da se unosi što veća količina povrća i citrusnog voća.

Bitno je da izbegavate beli hleb i generalno testo koje nije od celog zrna, pirinač i krompir. Što više zelenog povrća, proteinskih namirnica i voća je obavezno. Izbegavajte i prerađenu hranu jer sadrži dosta šećera i sastojaka koji usporavaju metabolizam.

Namirnice treba da budu sveže, a uz svaki obrok treba da ide sveža salata od raznog povrća. Takođe ne treba preterivati sa nemasnom hranom, jer je organizmu ipak potrebna i određena količina masnoća. Zato birajte namirnice sa nezasićenim masnim kiselinama kojih najviše ima u maslinovom ulju i ribi.

Naravno, kao što i same verovatno znate, fizička aktivnost je zaista neophodna. Vežbajte redovno, makar po pola sata, samo da vam telo bude aktivno. Jer bez fizičke aktivnosti, dijeta neće imati nikakvog uticaja na vaše telo.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group