Dijeta sa lubenicom: kako izgubiti 5 kilograma za samo 10 dana

Zimi o takvoj ishrani možemo samo sanjati.

Jedite slatku, sočnu i niskokaloričnu (27 kcal na 100 g) pulpu lubenice - i smršajte! Ne zaboravite da je lubenica odličan diuretik i savršeno čisti ćelije tela od toksina. Nakon takvog čišćenja lubenicom, sva tkiva vašeg tela će se podmladiti i obnoviti.

Mono-dijeta od lubenice je dizajnirana za 5 dana, tokom kojih je dozvoljeno jesti samo lubenicu (500 g 5 puta dnevno). Ali nije tako lako kao što zvuči!

Bez obzira koliko volite lubenicu, preživljavanje čitavih pet dana samo na njenoj pulpi predstavlja ozbiljan test. Stoga će nutricionisti mnogo verovatnije preporučiti laganu verziju mršavljenja na lubenicama.

Ova verzija dijete sa lubenicom je nežnija i sigurnija za telo, pa je mnogo lakše primeniti je psihološki. Pošto ovo nije mono dijeta, možete se držati takvog menija do 10 dana (gubitak težine za to vreme biće oko 5 kg).

Lakša verzija dijete sa lubenicom

1. DORUČAK: tanjir ovsene kaše i 1 kriška sira.

2. UŽINA: 500 g lubenice.

RUČAK: 170 g kuvane nemasne ribe, govedine ili piletine, tanjir salate od povrća, začinjen maslinovim uljem i sokom od limuna.

VEČERA: lubenica - 500 g.

Imajte na umu da dijeta od lubenice (u bilo kom obliku) nije za svakoga. Na primer, za neke bolesti gastrointestinalnog trakta, lekari ne preporučuju jedenje lubenica, jer sadrže veliku količinu grubih vlakana. U takvim slučajevima preporučuje se piti samo sok od lubenice.

Velike količine lubenice mogu biti kontraindikovane kod visokog krvnog pritiska, problemima sa jetrom, bubrezima, pankreasom, gihta i gojaznosti. Pre nego što počnete da gubite težinu, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group