Dijeta sa jabukama - Izgubite 7 kilograma za 7 dana!

Dijeta na bazi jabuka se smatra jednom od najefikasnijih u cilju brzog gubitka nepotrebnih kilograma.

Moramo priznati da je dijeta teška, kao i sa većinom mono-ishrane. Izaberite jabuke po vašem ukusu: neki vole kisele, dok drugi više vole slatke sorte i u zavisnosti od toga, dnevni unos kalorija u ishrani će se kretati od 350 do 500 kcal.

Da smanjite osećaj gladi, podelite dnevnu količinu jabuka na 6 obroka i jedite u redovnim intervalima;

Pijte 1,5-2 litara vode dnevno, takođe je dozvoljeno da pijete zeleni čaj bez šećera;

Pokušajte da provodite više vremena napolju, naspavate se i ne radite previše;

Tokom dijete uzdržite se od velikog fizičkog napora;

Ako glad postaje nepodnošljiva, pojedite komad ražanog hleba;

Ako počnete da osećate nadimanje u stomaku zamenite sveže jabuke pečenim: one se bolje vare i manje iritiraju gastrointestinalni trakt.

Pošto je jabuka dijeta krajnje niskokalorična, možete osetiti vrtoglavicu, slabost i mučninu. Ako ovi simptomi postanu previše jaki, odustanite od dijete i postepeno se vratite normalnoj ishrani.

Dan 1

1 kg jabuka, 1 parče ražanog hleba za doručak, ručak i večeru

Dan 2

 1.5 kg jabuka

Dan 3

 2 kilograma jabuka

Dan 4

 2 kg jabuka

Dan 5

 1.5 kg jabuka

Dan 6

 1.5 kg jabuka

Dan 7

1 kg jabuka, parče raženog hleba za doručak, ručak i večeru

Prednosti i mane dijete na jabukama

Ova dijeta je veoma atraktivna, jer vam omogućava da izgubite težinu brzo. Višak kilograma zagarantovano "odlazi" za nedelju dana. Osim toga jabuke su bogate vitaminima, gvožđem i vlaknima - supstancama koje su potrebne za održavanje zdravog tela.

Međutim, ova dijeta ima nedostatake. Izuzetno nizak unos kalorija dnevno dovodi telo do gubitka energije. U ovom trenutku, često ljudi osećaju pospanost i slabost,  pa čak može doći i do gubitka svesti.

Pored toga, dijeta sa jabukama nije izbalansirana: u toku nedelje, nećete dobiti proteine i masti potrebne za normalno funkcionisanje tela. Ovo može uticati na sveukupno zdravlje, stanje kože, kose i nervnog sistema. Visok sadržaj organskih kiselina u ovim plodovima može dovesti do razvoja gastritisa.

Čak i potpuno zdravo telo podnosi dijete sa poteškoćama, pa ako bolujete od bilo kakvih bolesti (kao što su akutne i hronične) ne bi trebalo da primenjujete dijetu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group