Dijeta sa chia semenkama

Chia semenke u velikoj meri mogu da doprinesu gubitku neželjenih kilograma.

Ova mala crno-bela semenja pripadaju porodici mente i važe za super-hranu. Sićušne chia semenke su bogate vlaknima, proteinima, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. One čine da se osećate sito, ujedno negujući vaše telo i poboljšavajući zdravlje vaših creva. Takođe one su pune antioksidanata koji poboljšavaju lipidni profil i smanjuju taloženje masti. U redovima koji slede otkrivamo vam kako da ih koristite da biste izgubili neželjene kilograme.

"Chia" u prevodu znači snaga. Ova sitna zrnca s pravom su dobila svoje ime jer vašem organizmu daju znatno veću snagu od bilo koje druge vrste semenja. Pre konzumiranja uvek moraju da budu potopljena u vodi, a budući da nemaju jak ukus mogu biti savršen dodatak bilo kojoj vrsti hrane. Chia semenke pomažu pri izbacivanju toksina iz organizma i u izgradnji čiste mišićne mase. Takođe njihov unos smanjuje upale u ogranizmu i pospešuje njegovo zdravlje u celosti.

KOLIKO JE CHIA SEMENKI POTREBNO KONZUMIRATI DNEVNO?

Nutricionisti savetuju da na dnevnoj bazi ne konzumirate više od 2-3 kašike ovih semenki. Nije preporučljivo preterivati sa ovim semenkama čak i ako zaista želite da brzo izgubite suvišne kilograme, jer naglo mršaljenje može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

PREDLOZI ZA KONZUMIRANJE CHIA SEMENKI:

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group