Bila je na Paleo dijeti 2 meseca: Evo rezultata

Američka novinarka Kristi Daš odlučila je da testira Paleo dijetu i proveri da li je stvarno tako uspešna.

Jedan od razloga zašto je odlučila da pokuša ovu dijetu je zato što je konstantno umorna, otečena i nedostaje joj energije.

Kristi je počela sa dijetom i odlučila da je sledi dva meseca. Paleo dijeta je sve o neobrađenoj hrani, prirodnoj hrani, kao i ljudima koji su živeli u paleolitu. To ne znači da bi trebalo da jedete sirovo meso i korenje, ali znači da treba da izbegavate žitarice, šećer, mlečne i sve vrste prerađene hrane. Nutricionisti veruju da paleo dijeta može da pomogne ljudima da smanje krvni pritisak i masti.

Kristi je izbegavala da jede mlečne proizvode, prerađenu hranu i žitarice i dodala je sveže voće, povrće, plodove mora i ribu, nisko-masno meso i orahe u svakodnevni meni.

Ova dijeta je zaista izazov, posebno za ljude koji su zavisni od brze hrane, ali Kristi je bila odlučna i želela je da dovrši eksperiment.

Njeni obroci se sastoje od voća i jaja za doručak, kelja i druge vrste povrća za ručak i pečene ribe ili piletine za večeru. Kristi priznaje da je odvikavanje od slatkiša bio najteži deo, ali posle nekoliko dana dijete, potreba za slatkišima je prestala.

Nakon dva meseca ona nije više bila otečena ili umorna. Njena koža je postala sjajna i zdravija, osećala se mnogo bolje i imala je puno energije.

"Saradnici i prijatelji komentarisali su moj celokupni izgled, a ja zaista ne mislim da je to samo zbog iznenađenja, jer sam izgubila deset kilograma viška. Iz mog iskustva Paleo dijetu preporučujem svakome ko želi da bude zdraviji, a ne samo u svrhu mršavljenja." rekla je Kristi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group