5 namirnica koje sagorevaju masti dok spavate

Jedna od najgorih stvari koje možete da uradite je da odete u krevet gladni.

Iako možda mislite da je to dobra ideja i da će vam pomoći da izgubite težinu, ispostavilo se da može napraviti više štete nego koristi. Ipak, to ne znači da možete jesti skoro sve - gubitak težine i masti zahteva kalorijski deficit. Ali da li ste znali da postoje određene namirnice koje mogu ubrzati vaš metabolizam, posebno dok spavate?

Možete li sagorevati masti dok spavate?

Kako telo ulazi u REM fazu sna, počinjete da sagorevate više kalorija, a ako ste već u kalorijskom deficitu, počećete sa sagorevanjem masti. Stoga, što više spavate, više kalorija ćete sagoreti. Iako više sna nije čarobna pilula za sagorevanje masti i gubitak težine, dokazano je da će nedovoljno sna dovesti do povećanja telesne težine i apetita.

Koliko kalorija sagorevate kada spavate 8 sati?

Količina kalorija koju sagorevate dok spavate zavisi od vaše težine. U proseku, osoba će sagoreti oko 0,5 kalorija po kilogramu telesne težine za svaki sat sna. To znači da će osoba koja teži oko 72 kg sagoreti 288 kalorija kada spava 8 sati.

Koja hrana sagoreva masti dok spavate?

Postoji mnogo načina da ubrzate metabolizam dok spavate, a jedan od njih je konzumacija hranu sa visokim sadržajem proteina i malo kalorija pre nego što odete u krevet.

Koje su to namirnice koje vam pomažu da sagorite kalorije?

Jaja

Jaja su odlična hrana za mršavljenje i puna su vitamina i minerala. Jedno jaje sadrži oko 6 grama visokokvalitetnih proteina sa svim esencijalnim amino kiselinama.

Švapski sir

Švapski sir je bogat proteinima, vitaminima i mnogim drugim hranljivim materijama. To je jedan od glavnih izbora za ljude koji prate plan ishrane, jer njegov dodatak lako pruža osećaj sitosti. Visoko proteinske, ali niskokalorične dijete dovode do gubitka težine, a užina od svežeg sira sa niskim sadržajem masti ne samo da sadrži malo kalorija, već vas i duže drži sitim.

Grejpfrut

Grejpfrut je jedna vrsta voća koje se najviše povezuje sa gubitkom težine. Pola grejpfruta sadrži samo 39 kalorija, ali obezbeđuje 65% preporučenog dnevnog unosa vitamina C. Takođe obezbeđuje 28% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. Pored toga, grejpfrut ima nizak glikemijski indeks. Dijeta sa niskim glikemijskim indeksom može pomoći u gubitku težine i održavanju.

Bobice

Bobice su niskokalorično hranljivo voće. Na primer, 1/2 šolje (74 grama) borovnica sadrži samo 42 kalorije, ali obezbeđuje 12% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i mangana, kao i 18% vitamina K. Jedna šolja (152 grama) jagoda sadrže manje od 50 kalorija i obezbeđuje 3 grama dijetetskih vlakana, kao i 150% preporučenog dnevnog unosa vitamina C i skoro 30% mangana.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće sadrži probiotike, enzime, vlakna, vitamine B, vitamin C i minerale kao što su kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum, sumpor, cink, gvožđe i silicijum. Nema puno šećera ili kalorija, dok sadržaj sirćetne kiseline omogućava gubitak viška masti iz tela.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group