4 efikasna saveta za ravan stomak

Šta stručnjaci preporučuju za smanjenje nadimanja stomaka?

Od dijete do vežbanja, u nastavku ćete saznati sve što vam stručnjaci preporučuju da biste uvek imali ravan stomak.

1. Jedite "dobre" ugljene hidrate

Ugljeni hidrati vam mogu pomoći, sve dok je reč o integralnim žitaricama. Možete slobodno da konzumirate 5 porcija dnevno (jedna porcija je jednaka jednoj kriški integralnog hleba ili 1/2 šolje kuvanog smeđeg pirinča). „Ljudi na dijeti koji su jeli integralne žitarice izgubili su više masti na stomaku od onih koji su jednostavno smanjili kalorije i jeli rafinisane ugljene hidrate“, navodi se u studiji u American Journal of Clinical Nutrition.

2. Pijte dovoljno vode

Ako ne pijete dovoljno vode, hrana se sporije kreće kroz creva – posebno ako konzumirate mnogo vlakana. A posledično zatvor može učiniti da stomak izgleda veći. Da biste olakšali rad creva, pijte najmanje 8 čaša vode dnevno.  

3. Masaža

Koristite losion sa kofeinom (koji se nalazi u mnogim anticelulitnim proizvodima) da zategnete i zagladite kožu na stomaku. Uz svakodnevnu masažu ostaćete fokusirani na svoj cilj da što pre imate ravan stomak.

4. Ubrzajte svoj metabolizam

Vežbanjem mišića sagorevamo kalorije, ali masti često i dalje ostaju nagomilane na stomaku. Radite dva puta nedeljno vežbe sa tegovima da biste tonirali celo telo – što je svakako dobro i za vaš stomak. Žene koje su radile trening snage izgubile su više sala na stomaku od onih koje su samo hodale, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta u Pensilvaniji.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group