Ukusan i okrepljujući čaj od manga

Da li ste ljubitelj manga?

Ako je odgovor DA, i ako je on omiljeni sastojak vaših smoothie-a, možda bi vam se svidela ideja da pripremite u hladnim zimskim danima čaj od njega. Verovatno ste iznenađeni činjenicom da od manga možete sami sa lakoćom da napravite vrlo ukusan i okrepljujući čaj, ali zaista je tako. Štaviše, postupak je vrlo jednostavan i vrlo lako će postati vaš omiljeni napitak u toku dana.

Za mango se kaže da je "kralj voća", veličanstven, pun vitamina i sa pregrštom nutritivnih prednosti u sebi. Njegova kremasta konzistencija i divan ukus, jednostavno vas mame da mu se predate u svim oblicima. U redovima koji slede donosimo vam recept za čaj od listova manga, koji će vas ugrejati u hladnim zimskim mesecima. Ali pre toga:

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI ČAJA OD MANGA:

KONTORLA DIJABETESA – Stari narodi su koristili čaj od manga za lečenje dijabetesa i pročišćavanje začepljenih krvnih sudova. Smatra se da on sprečava napredovanje bolesti koju zovemo dijabetes. Osim toga dokazano je da leči i krvne sudove u pankreasu.

SMANJENJE RIZIKA OD HIPERTENZIJE – Redovna konzumacija čaja od manga smanjuje rizik od hipertenzije. On vrlo efikasno poboljšava protok krvi u vašem organizmu i pomaže u jačanju krvnih sudova.

VISOKO PRISUSTVO VITAMINA – Listovi manga koji se koriste za pripremu čaja sadrže značajne količine vitamina A, B i C, što vam omogućava da svom organizmu obezbedite optimalan nivo važnih vitamina na dnevnoj bazi.

ANTIOKSIDANTNA SVOJSTVA – Ovaj čaj sadrži u sebi prirodne antioksidante. Količina obično zavisi od boje lista. Zeleni čaj sadrži veće količine antioksidanata, dok crno-bele varijante sprečavaju oksidativna oštećenja.

ČAJ OD MANGA

Potrebno:

  • 1 kašičica rastresitog lišća čaja od manga zelenog ili crnog po želji

  • 1 kašika meda

  • 2 kašike limunovog soka

Priprema:

Listove čaja od manga prelijte vrućom vodom. Ostavite u poklopljenoj šolji oko 10 minuta. Procedite a zatim dodajte med i limunov sok.

Uživajte!

Ž.J.

Izvor: Styleoholic

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group