Neobični žele sa celim voćem

Više slika

Više slika

Voćni žele izgleda sjajno.

Posebno ako lepo postavite sveže voće i bobice. Žele se može napraviti i od različito obojenih slojeva, za to koristite sok od različitih vrsta voća.

Sastojci za voćni žele:

    1 kašika želatina Dr.Oetker
    1 šolja vode
    400 g soka
    voće

Voće operite i iseckajte na male kockice ili listiće. Možete da koristite bilo koje sezonsko voće ili bobice. Tanko isečene jabuke na listiće, borovnicu, kupine, jagode... Sve ono što volite.

Jednu kašiku želatina Dr.Oetker zalijte čašom hladne prokuvane vode i ostavite da odstoji 20 minuta. Nakon toga sipajte želatin u lonac sa sokom. Možete koristiti sok od jabuke, na primer. Zagrejte sok, mešajte dok se potpuno ne rastvori želatin, ali ne smete dozvoliti da proključa. Sok sa želatinom ohladite na sobnoj temperaturi. Voće lepo postavite u željeni oblik. Zalijte sokom od želatina i stavite u frižider na 90 minuta. Voće će se pojaviti na različitim nivoima. Možete preko toga dodati sok od želatina u drugoj boji, sa drugom vrstom voća i stvoriti slojeviti voćni žele.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group