Zašto je vašoj mački omiljeno mesto za spavanje vaše krilo?

Najveći broj vlasnika mačaka će vam potvrditi da one najviše vole da se sklupčaju u njihovom krilu i utone u san.

Meke vibracije mačke koja prede mogu imati neverovatno umirujuće dejstvo, zbog čega im ne zameramo na izboru mesta za spavanje. Ali, šta sva ta krznena pažnja znači? Da li mačke zaista žele da vam na ovaj način iskažu svoju ljubav ili samo traže toplo mesto na kom bi dremnule? Otkrivamo u redovima koji slede najčešće razloge ovakvog mačijeg ponašanja.

Mačka se na vašem krilu oseća bezbedno

Sve životinje imaju urođenu potrebu za tim da se osećaju bezbedno. Da li za jednu kućnu mačku postoji bezbednije mesto na svetu od krila njenog vlasnika? Najverovatnije ne. Ako vaša ljubimica bira uvek vaše krilo za svoju dremku, to je znak da vam veruje i da vas smatra svojim zaštitnikom.

Potreba za toplinom

Kao vlasnik jedne mačke sigurno znate da ona voli toplotu gotovo jednako kao i konzervu tunjevine. Kada bira svoje mesto za spavanje mačka će uvek odabrati neku toplu lokaciju. Za nju ne postoji topliji i ugodniji izbor od vašeg krila, naročito ako se tome doda nežno maženje s vaše strane.

Mačke su stvorenja koje vole udobnost

Mačke u proseku spavaju i do 16h dnevno. To je prilično mnogo, što povlači za sobom potrebu da njeno mesto za spavanje mora biti udobno. Iako bez svake sumnje ona ima meki jastuk u svojoj korpi na kom često drema, vaše krilo je ipak udobnija opcija.

Ona vam pokazuje svoju ljubav

I na samom kraju, ali ne i najmanje važno, spavanje na vašem krilu je način vaše ljubimice da vam pokaže koliko vas voli. Iako možda ne deluju kao stvorenja kojima nedostajete kada niste tu, jer vam ne trče u zagrljaj kada se pojavite na vratima, kao što bi to psi radili, mačke itekako mogu da se vežu za svoje vlasnike. Ako osete snažnu vezu sa vama, one će se truditi da vam svojim ponašanjem pokažu koliko im značite. Spavanje na vašem krilu je jedan od tih načina.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group