Zašto je vaša mačka nervozna i agresivna

Mačke su životinje sa karakterom.

Da ne bi bile nervozne i ponašale se agresivno, vlasnici treba da znaju koje ih stvari nerviraju.

Pošto ste već odabrali rasu mačke koje će deliti sa vama životni prostor, potrebno je da usavršite svoje navike. Takođe je veoma važno da znate da nervozne i agresivne mačke obično glasno mjauču, šište, grizu.

Prljave posude i ustajala hrana

Jedna od stvari koju mačku može učiniti nervoznom su prljave posude i ustajala hrana. Miris mačke je tako razvijen da mogu da osete miris na udaljenosti od 100 metara.
Mačke imaju 14 puta jače čulo mirisa nego ljudi. Zbog toga ne postoji ništa iznenađujuće u tome da vaš omiljeni kućni ljubimac odbija da jede hranu koja je ustajala. Averziju životinjama može izazvati i prljav tanjir. To znači da je potrebno da posude iz koje jede vaša mačka treba oprati svaki dan, koristeći sapun ili specijalni deterdžent za posuđe.

Česta putovanja

Mačke se brzo naviknu na mesto njihovog staništa. Čak i običan put kod veterinara može za vašeg voljenog ljubimca biti pravi stres. Ako planirate da mačku vodite sa sobom na put u inostranstvo i očekuje vas duži put, znajte da je ovo za mačku pravi pakao. Pripremite se unapred: nabavite zalihe suve hrane i vode i komplet za prvu pomoć.

Nagli izlivi nežnosti

Znamo da volite svoju mačku, ali nagli pokreti i energično milovanje ljubimca može uplašiti mačku i biće primorana, da u najgorem slučaju navali na "prestupnika". Približno isti efekat možete da izazovete ako pokušate da je očešljate.
Ne dozvoljava svaka mačka da je milujete. Da bi izbegli ogrebotine na rukama i licu, ne testirajte strpljenje svoje mačke i ne primenjujte silu. Ostavite na miru njen rep, bez obzira u kojoj je mačka fazi.

Mačke su prilično izbirljiva stvorenja. Međutim, kada odlučite da udomite mačku i delite sa njom životni prostor, znajte da ne zavisi sve prvenstveno od prirode mačke, već i od stvorenih uslova koji su stvoreni za njen život. Dakle, sve je u vašim rukama! Ne bojte se!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group