12 zdravih namirnica koje možete dati vašem psu

Postoji mnogo namirnica koje možete podeliti sa svojim psom...

Međutim, neke su dosta zdravije od drugih, a postoje i one koje su toksične po njihovo zdravlje.

Predstavljamo vam 12 namirnica koje su dobre za zdravlje naših četvoronožnih prijatelja:

1. Kikiriki puter

Kikiriki puter je jedna od najboljih namirnica koje možete dati svom psu jer je bogat proteinima, zdravim mastima, niacin, vitamine B i E. Kikiriki puter bez soli je najbolji, pošto previše soli može da bude loše za pse, kao što je i za ljude. Vodite računa da kikiriki puter ne sadrži zamenu za šećer kao što je ksilitol koji može izazvati smrt kod pasa.

2. Piletina

Piletinom možete nahraniti svog psa na više načina. Kuvano pileće meso je odlično za užinu ili kao dodatak granulama. Kuvane pileće kosti se NIKAKO ne smeju davati spima, dok se sirove kosti mogu davati s vremena na vreme, kao i sirovo pileće meso. Kuvane kosti se cepaju na male deliće i mogu biti opasne jer izazivaju davljenje, dok su sirove mekane i dobre za žvakanje i čišćenje zuba.

3. Sitan sir

Ako je vaš pas tolerantan na laktozu, sitan sir je odličan izbor za poslasticu jer je bogat proteinima, kalcijumom, blag je i lak za varenje.

4. Šargarepe

Šargarepe su bogate vlaknima i vitaminom A i imaju malo kalorija, što je čine odličnom poslasticom za vašeg ljubimca. Žvakanje sirove šargarepe je takođe dobro i za pseće zube. Ako imate psa koji mora da ide na dijetu - šargarepe su odličan izbor za poslaticu zbog malog broja kalorija.

5. Jogurt

Jogurt je pun proteina, kalcijuma i probavnih kultura i dobar je način da poboljšate digestivno zdravlje vašeg psa. Najbolji izbor jogurta su oni koji imaju aktivne kulture, nisu masni i nemaju zaslađivače i ukuse.

6. Bundeva

Konzervirana ili sveža, kuvana bundeva bez dodatog šećera je začina je super izbor za pse koji imaju osetljiv stomak. Takođe je odličan izvor vitamina A i vlakana.

7. Jaja

Bilo da ih skuvate ili psu date sirova, jaja imaju odlične pogodnosti za zdravlje. Sirova jaja se mogu dati zajedno sa ljuskom, jer imaju dosta biotina, proteina, riboflavina i selenijuma. Kuvana jaja se moraju spremati bez soli, bibera i ostalih začina.

8. Boranija

Boranija se preporučuje najviše od strane veterinara, kada je psu potrebna dijeta. Bogata je vlaknima, nema mnogo kalorija, što je čini odličnom alternativom za neke masne obroke.

9. Losos

Meso lososa sadrži dosta omega - 3 masnih kiselina i koje se tipično koristi za pravljenje ribljeg ulja za naše ljubimce. Bilo da želite da svom psu date skuvano meso lososa ili kapsule, obezbedićete im dovoljno potrebnih vitamina. Međutim, nespremljeno meso lososa nemojte dajte psu, jer nije zdravo.

10. Slatki krompir

Slatki krompir ima slično delovanje kao i bundeva; bogat je vitaminom A, vlaknima i ostalim dobrim nutrijentima. Lako se vare kada su skuvani i isprženi.

11. Jabuke

Iseckane jabuke su zdrave i ukusne poslastice za pse, je rsu bogate fitonutrijentima, vitaminima A i C. Možete ih davati zajedno sa korom, ali izbegavajte košpice jer mogu sadržati cijanid.

12. Ovsena kaša

Ovsena kaša se može pronaći u većini hrane za pse, a za one koji nisu osetljivi na žitarice, može biti odličan dodatak klasičnom obroku. Ne samo da sadrži dosta vitamina i minerala, već je i odličan izvor vlakana.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group