Porodica - Kućni ljubimci

Udoban nameštaj sa savršenu dremku vašeg ljubimca

Iako vole da borave na otvorenom iznad svega, kada su u vašem domu, vaši ljubimci vole da imaju svoje mesto za odmor i dremku.

Baš kao što i vi imate svoju omiljenu fotelju u kojoj čitate knjigu i pijete čaj, ili mesto na sofu na kom se sklupčate dok gledate film, tako i oni vole da jedan mali kutak – nazovu svojim. Izbor pravog nameštaja za ljubimce može ponekad da bude izazovan, jer je potrebno dobro poznavati psa ili mačku, kako biste odabrali nešto što će im se svideti.

Pre svega treba da imate u vidu veličinu vašeg ljubimca, kao i njegove godine. Manjim ljubimcima će logično trebati manji prostor za ležanje, dok će veći zahtevati veću površinu. Takođe treba da uzmete u obzir i to da mlado štene ili mače, vrlo lako odraste te da će joj trebati veći krevetić od možda onog kakav ste imali u planu za nju. Preporuka je takođe da obratite pažnju na površine na kojima ljubimac voli da leži u vašem domu – da li su o grublji ili mekši materijali, krzneni ili glađi, šareni ili jednobojni, gotovo ravni ili vazdušasti.

Sledeći korak se tiče postavke nameštaja za ljubimce u kući. Na osnovu toga sa koliko prostora raspolažete znaćete koliki komad treba da tražite. Budući da ljubimci u većini slučajeva odbacuju svoju dlaku na svakodnevnoj bazi po vašem stanu, ključno je da proverite na koji način je moguće pranje presvalaka za nameštaj koji birate.

Poslednje ali ne i najmanje važno je estetika. Nastojte da se komad nameštaja koji ste odabrali za vašeg mezimca uklapa u enterijer vašeg doma. Donosimo vam u našoj galeriji neke od najatraktivnijih koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group