Top 5 ptica koje mogu pružiti svakoj ženi predivno druženje i zabavu

Realno gledano, kućni ljubimci ptice su najbolje društvo.

Većina ptica su neverovatni “pevači”. Pored toga, one su fantastični kućni ljubimci, jer se za razliku od pasa i mačaka, lakše hrane i održavaju.

Da li ste se ikada zapitali koja ptica je najbolja za vas? Ispod je lista nekoliko najboljih kućnih ljubimaca - ptica koje mogu pružiti svakoj ženi predivno druženje i zabavu.

1. Kanarinac

Ptica žute boje, kanarinac, ima dosta dug životni vek i mogu da žive i do 15 godina. Ova vrsta ptica pruža dobru zabavu svojim pesmama. Moguće je držati pticu udobno u svom kavezu, ali ste dužne da redovno čistite kavez i obezbedite hranu i vodu za pticu. Ono šta treba da znate je da se kanarinac zabavlja jedan na jedan interakcijom sa ljudima. To znači da ako imate decu u svojoj kući, kanarinac ne može biti najbolja ideja za kućnog ljubimca.

2. Društvena zeba

Zebe se obično čuvaju u parovima. One su dostupne u skoro svakoj lokalnoj prodavnici kućnih ljubimaca. Za razliku od kanarinca, Zeba je manje bučna i lakša za održavanje, jer je ptica koja pravi mali nered. Idealan kavez za ptice, kućne ljubimce bio bi onaj koji je prostran i horizontalan, koji im može omogućiti da lete i da se kreću. Kao i sa bilo kojim drugim kućnim ljubimcem, morate da održavate čistoću i da ih redovno hranite. Prosečan život ove ptice je 7 godina.

3. Tigrice

Tigrice su male ptice koje su delikatne i nežne. Ovaj mali papagaj može biti dobar kućni ljubimac, ako ne žurite da ga pripitomite i želite odmah interakciju sa njom. Ptica ne pravi glasnu buku. Prednost tigrica papagaja je da se sa njima može razgovarati. Ptica zahteva veterinarsku negu. To je razigrana ptica i zahteva stalnu interakciju uključujući i igračke.

4. Burk papagaji

Nešto veći od tigrica, ovo je još jedan slatki i lep papagaj iz Australije. Iako je mali, sa prosečnom dužinom od oko 15 centimetara, ove ptica ima tendenciju da češće leti. Preporučuje se da kavez bude širi, tako da može imati adekvatan prostor za letenje unaokolo. Osim toga, odvojite malo vremena tako da možete komunicirati sa pticom. Ova ptica zahteva svakodnevno čišćenje plus redovno snabdevanje svežim povrćem. Ona ima životni vek od oko 15 godina.

5. Dijamantski golub

Sa svojom dužinom od oko 11 centimetara, ovaj golub voli da bude u društvu drugih golubova. Od dijamantskog goluba ne možete zahtevati jedan-na - jedan igru i treba ga držati u kavezu sa dosta prostora za kretanje. Pored toga, možete da namestite u kavez neke ravne i visoke površine koje ptice mogu koristiti da se ugnezde. Golub može da živi i do 15 godina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group