Sijamske mačke: razlike među polovima

Svaka vrsta mačke ima svoju jedinstvenu kolekciju prednosti i mana.

Štaviše, nije u pitanju ni samo rasa, već i pol kada su određene karakterne osobine mačke u pitanju. Ako razmišljate o tome da nabavite sijamsku mačku, ali se dvoumite u pogledu toga da li da odaberete mužjaka ili ženku, redovi koji slede bi vam mogli biti od koristi.

Sijamske mačke su vrlo šarmantne bez obzira na pol. U njih ćete se (ako već niste) zaljubiti na prvi pogled. Međutim, nemaju sve mačke ove rase iste osobine, a postoje one koje se češće ispoljavaju kod ženki nego kod mužjaka, ali i obratno.

Kako možete znati kog je pola vaša buduća sijamska mačka?

Otkrivanje pola kod mačaka može biti malo problematično, posebno ako je u pitanju mače. Jedan od načina da to saznate jeste da podignete rep mačke i da osmotrite njene intimne delove. Mužjaci mačaka imaju širi prostor između genitalija i anusa, nego ženke. Osim toga mužjaci imaju okrugli, a ženke vertikalni genitalni otvor.

Osobine ličnosti ženske sijamske mačke

Generalno gledano ženke sijamskih mačaka su društvene i privržene svojim vlasnicima, ali ne preterano. One su poznate po svojoj nezavisnoj strani ličnosti i tome da imaju tendenciju da traže način da vreme provode same. Za razliku od muških sijamskih mačaka, njima ni malo ne smeta da satima budu ostavljene nasamo i znatno su manje sklone anksioznosti. Ako ste neko ko često putuje zbog posla, ženka sijamske mačke je bolji izbor za vas. Pored svoje nezavisnosti i opuštenog karaktera, ženke su ujedno i manje razigrane nego mužjaci. Ali, ono što bi trebalo da imate na umu jeste da su vrlo glasne i da vole da mjauču. Njihov zvuk u velikoj meri liči na plač bebe kada doziva svoju majku.

Osobine ličnosti muške sijamske mačke

Ako mnogo vremena provodite u kući i nemate ništa protiv da vas vaš ljubimac prati u stopu, muška sijamska mačka je pravi izbor za vas. Generalno gledano mužjaci sijamskih mačaka su mnogo više naklonjeni svojim vlasnicima od ženki i daleko su veće maze. Osim što su vrlo inteligentni, mužjaci ove rase su i prilično razigrani i aktivni. Oni će daleko više od ženki zahtevati vašu pažnju, što je važno da imate na umu jer nije poželjno da ih često ostavljate same, budući da usled razdvojenosti sa vlasnikom znaju da pate od anksioznosti. Pored toga, mužjaci su poznati i po svojoj tvrdoglavosti. Ako želite ovu rasu da naučite pravilnom ponašanju morate se pobrinuti da vas doživi kao autoritet jer će vas slušati samo ako vas poštuje.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group