Porodica - Kućni ljubimci

Prijateljski dizajnirana korpa za pseću njušku

Prva asocijacija na psa koji nosi korpu, većini ljudi je - opasnost.

I mada za određene rase pasa postoji propisano pravilo da moraju u javnosti nositi korpu, to ne znači da su nužno agresivne prirode. Postoji više razloga zbog kojih psi nose korpu na njušci, a agresivnost je samo jedan od njih. Može biti da se oporavljaju od neke povrede ili postaju uznemireni kada su u društvu, pa je korpa jedini način da ih spreči da povrede nehotice i sebe i druge. Koji god razlog da je u pitanju, videti psa sa korpom na njišci, znak je svakom ko mu ide u susret da pređe na drugu stranu ulice.

Korpe privlače negativnu pažnju, čak i kada je reč o vrlo dragoj i umiljatoj životinji. Iz tog razloga našu današnju temu posvećujemo proizvidu koji nosi naziv Joyda. U pitanju je prijateljski dizajnirana korpa za pseću njušku, koja predstavlja alternativno rešenje postojećim proizvodima. Umesto da sledi uobičajen dizajn, koji u suštini izgleda kao kavez preko pseće njuške Joyda koristi laganu traku tkanine koja se obmotava oko njuške.

Joyda stoji labavo oko njuške, pri čemu ne ograničava psa ni najmanje svojim postojanjem. Remen će se zategnuti tek kada potencijalna opasnost bude uočena. Hmm, pitanje je sad – kako Joyda zna da se pas oseća ugroženim ili se sprema da napadne nekog? Jednostavno, uz ovu specijalnu korpu se isporučuje senzor koji se kači za okovratnik psa. On očitava rad srca ljubimca i kada primeti promenu srčane frekvencije što ukazuje na strah ili želju za napadom, on šalje signal korpi da lagano zategne opruge dok opasnost ne prođe.

Joyda predstavlja vrlo jednostavno i pametno rešenje za uobičajen problem sa kojim se susreću vlasnici pasa. Dizajn ove korpe dozvoljava psi da nesmetano koristi svoju njušku, jede, prati tragove i uživa u druženju sa svojim vlasnikom na otvorenom. Najbolje od svega je što skida stigmu sa pleća pasa, oslobađajući ih etikete opasnih i agresivnih.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group