Najbolje rase pasa za porodice sa decom

Iako su psi generalno najbolji kućni ljubimci za celu porodicu, postoje rase koje se posebno ističu kada je u pitanju “druženje” sa decom...

Prema nedavnim istraživanjima, dokazano je da deci više prijaju kućni ljubimci nego braća i sestre (više o tome možete pročitati ovde), pa se mnogim roditeljima preporučuje kupovina, a pre svega udomljavanje nekog kućnog ljubimca. Kako se na prvom mestu naravno nalazi pas, odlučili smo malo da istražimo i proverimo koje su rase pasa najbolje za vaše dete zbog svojih sposobnosti, a najviše zbog poslušnosti i razigrane prirode koja može pomoći deci da razviju mnogobrojne veštine i navike.

1. Labrador

Labrador je jedna od omiljenih rasa pasa jer su nestašni, razigrani i veseli baš kao i deca. Vole da su stalno u pokretu, lojalni su i voleće da se igraju vašim detetom.

2. Njufaundlend

Njufaundlendski psi možda na prvi pogled ne izgledaju kao idealni psi za decu zbog svoje veličine, ali se nasuprot tome smatraju idealnom rrasom za decu. Strpljivi su i nežni i obožavaju decu – zar to nije dovoljno da upravo ovakvog psa uzmete?

3. Bigl

Za aktivnu decu koja vole da trče i budu napolju, pas rase Bigl je odličan izbor. Oni su nestašni, vole da trče i skaču i dobroćudne su prirode.

4. Bokser

Bokseri se smatraju idealnim zaštitničkim psom, koji će voleti da se igra, ali i da pazi na vaše dete. Najviše vole da su u blizini ljudi, a naročito dece.

5. Border Koli

Poseno nežni, poslušni i prepametni, ovi slatki psi mogu naučiti vaše dete dobrim manirima i odličnoj igri.

6. Irski Seter

Sa njihovom sjajnom dlakom i dobroćudnim pogledom, ovi psi se najbolje ponašaju kada su u blizini ljudi koje vole. Odlični su i sa novim poznanicima, tako da nikada neće praviti problem kada je u parku sa vašim detetom.  

7. Zlatni retriver

Bestrajno verni, ova prelepa rasa je poznata po svojoj velikoj naklonosti prema osobama koje voli, ali smirenom karakteru koji neverovatno prija.

8. Hrt

Ukoliko tražite psa koji je lagan za trening i negu, onda je hrt idealna rasa za vas. Vrlo inteligentni i neagresivni, ovi psi će biti pravi drugari vašem detetu.

9. Buldog

Buldozi su društveni, veseli i šarmantni i uvek će voleti da se maze sa vašim detetom, a naročito da spavaju sa njim. To je pravi prijatelj!

10. Koker španijel

Uvek razigran i zabavan, Koker španijel je poznat po uvek dobrom raspoloženju i mirnom karakteru prema drugim životinjama i ljudima.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group