Porodica - Kućni ljubimci

Najbolje rase pasa za decu sa autizmom

Autizam je bolest koja uključuje širok spektar ponašanja.

Većina osoba sa ovom dijagnozom ima problema u pogledu verbalne i neverbalne komunikacije, kao i ispoljavanja socijalnih veština. Međutim isto tako autizam i svi njegovi oblici su jedinstveni za svakog pojedinca. Autizam je nešto o čemu se dosta priča ali gotovo svuda postoje ograničeni resursi kada je u pitanju pružanje pomoći autističnim osobama. Jedna od ideja koja se javila je u pogledu pronalaženja prave rase pasa za pružanje emocionalne podrške osobama sa autizmom.

KAKO PSI MOGU POMOĆI KONKRETNO DECI SA AUTIZMOM?

Veža između deteta koje ima autizam i psa može se odraziti veoma pozitivno u pogledu njegovih senzornih iskustava. Takođe pas datom detetu može pomoći da stekne veće samopouzdanje u društvenom okruženju. Budući da autistična deca "žive u svom svetu", pas je taj kog sa lakoćom mogu da uvedu u njega i na taj način steknu nerazdvojnog prijatelja. U redovima koji slede otkrivamo vam koji se to psi smatraju najboljim izborom za druženje sa autističnom decom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group