Lekcije kojima vas vaš pas može naučiti o sreći

Budući da je pas čovekov najbolji prijatelj, postoji zaista mnogo stvari kojima svog vlasnika mogu da nauče ove divne životinje.

Na vrhu liste nalaze se lekcije o sreći. Posmatrajući vašeg psa vi možete da naučite kako da živite srećnijim, zadovoljnijim i ispunjenijim životom. Naime, psi su vrlo jednostavna stvorenja i njima je za sreću potrebno zaista malo, što može da bude uvodna lekcija koju nesebično psi dele sa nama.

Koje u to lekcije o sreći kojima pas može da vas nauči?

Sreća je jednostavna – Nadovezujući se na već rečeno, sreću bi trebalo posmatrati kao nešto jednostavno, što nam je na dohvat ruke. Zaista je moguće sreću pronaći u malim stvarima kao što je provođenje vremena sa ljudima koje volite. Posmatrajte svog psa: on ne može biti srećniji od toga da je kraj vas i da mu ukazujete pažnju.

Radite zabavne stvari – Jednostavnije rečeno: nađite način uvek da se zabavite. Čak i ako zaista imate puno obaveza u toku dana, uvek pronađite malo vremena za zabavu. Napravite pauzu i bavite se stvarima u kojima uživate. Vaš pas je srećan kada mu bacite loptu, a neretko će pokušati i vas da usreći donoseći vam svoj povodac da pođete zajedno u šetnju. Svež vazduh svakom od nas prija.

Pozdravite svakog sa osmehom – Bez obzira na to da li ste bili van kuće pola dana ili ste samo na kratko izašli, vaš ljubimac će vas uvek radosno dočekati na vratima. Ako postoji nešto što biste mogli da naučite od njega, to je činjenica da bi uvek drage osobe trebalo da pozdravljate s osmehom. Ovaj čin će popraviti i vaš i njihov dan.

Otvoreno pokažite svoju sreću – Kada ste srećni, nemojte to da krijete već jasno stavite do znanja svima oko sebe kako se osećate. Kada su srećni, psi radosno mašu repovima, skaču okolo i ne mogu da kontrolišu svoje emocije. Takav prizor je zaista divan za videti. Sledite njihov primer. Kada ste srećni smejte se i širite svoju pozitivnost.

Uživajte u trenutku – Psi su zaista stručnjaci u tome da uživaju u trenutku, bilo da koriste priliku kada ste raspoloženi da se igrate sa njima ili da ih češkate po stomaku. Čini se da u tim momentima zaboravljaju da svet postoji i jednostavno uživaju u trenutku. Zašto ne biste i vi, zastali i pomirisali cveće, ispratili let leptira ili oslušnuli cvrkut ptica? Današnji dan je neponovljiv.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group