Kako vam vaš pas može pomoći da izgubite na težini?

U teoriji svi znamo šta bi trebalo da radimo kako bi izgubili neželjene kilograme.

Jednostavno je: hranite se zdravo i vežbajte. Eh, kad bi zaista bilo tako jednostavno. Za mnoge od nas planiranje zdravih obroka se jednostavno ne uklapa u brzi tempo života koji vodimo. Takođe, potpuno iscrpljeni kada dođete sa posla teško da možete sebe da zamislite kako odlazite na trening.

Ali, ako u celu priču uključite i svog četvoronožnog prijatelja možda ipak dobijete bitku sa suvišnim kilogramima. Kako? Vaš pas je vaš najbolji saveznik u borbi protiv neželjenih kilograma. Kako vam on može pomoći da smršate, otkrijte u redovima koji slede:

Ugledajte se na veličinu pseće porcije – Da li ste se ikad zapitali kako psu polazi za rukom da jede jednom dnevno, a vama je i 5 puta ponekad malo? Iako stručnjaci savetuju da bi trebalo da imate u danu najmanje 5 obroka, niko nikad nije rekao da je potrebno da budu kraljevske veličine. Prvi korak dakle je da prepolovite porcije koje ste sebi namenili.

Trčite sa svojim ljubimcem – Umesto da jednostavno pustite svog psa da trči po dvorištu, izvedite ga u šetnju po kraju ili na trčanje. Ne samo da je psima potrebna rekreacija na dnevnom nivou, već je i vama zaista nužna naročito ako ste proveli većinu dana sedeći za računarom.

Poigrajte se sa frizbijem – Psi obožavaju igre bacanja i hvatanja, bilo da je u pitanju štap, lopta ili frizbi. Ako ste dobili upalu mišića od jučerašnjeg trčanja, danas se možete fokusirati na gornji deo tela, bacajući svom ljubimcu frizbi. Ponavljajući pokreti bacanja značiće vam pri razgibavanju ruku i ramenog pojasa.

Izvadite rolere iz garaže – Nikad niste suviše stari da biste stali na svoje rolere. Vožnja rolera je vrhunska vežba sa vaše mišiće nogu, ali i stomačnog dela. O zadnjici nećemo posebno govoriti jer ćete efekat itekako osetiti. Najbolje od svega: ako na vožnju pođete sa svojim psom, kada se umorite jednostavno mu dozvolite da vas odvuče do kuće.

Uskočite u vodu – Bilo da u svom dvorištu imate bazen ili živite u blizini reke, nemojte propustiti ovog leta priliku da se dobro zabavite plivajući sa vašim psom. Većina pasa voli vodu, a plivanje je itekako dobra vežba za skidanje sala sa stomaka, zatezanje mišića nogu i leđnog dela.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group