Kakav uticaj muzika ima na kućne ljubimce

Nakon višedecenijskog istraživanja muzike i frekvencija, kako bi saznao na koji način utiču na ljude, Majkl Tirel je došao do iznenađujućeg zaključka - muzika ima veliki uticaj i na kućne ljubimce...

Muzika može olakšati anksioznost, ublažiti nervozno ponašanje i smanjiti lajanje i režanje. Ali, postoji pobednička formula za muziku kako bi ona zaista uticala na nas i naše ljubimce, a tajna leži u frekvenciji.

Tokom istraživanja muzike, Tirel je znao da klasična muzika, poput Mocarta, Betovena, Baha i drugih ima određeni dobar efekat za ljubimce. Ali, u stvaranju muzike koja ima različite frekvencije, pronašao je potpuno novi koncept muzike koja je na potpuno novom nivou. To je kao muzika iz lifta - ne dosađuje vam, već vas zapravo opušta. Majkl je osnivač "Wholetones" muzike i istoimenog kanala na YouTube-u na kojem stavlja primere svojih radova. Njegove kolekcije se sastoje iz različitih frekvencija koje bude pozitivnu energiju i smanjuju bilo kakvu negativnost.

Ali, šta je u stvari frekvencija? Sva muzika je kreirana uz pomoć frekvencije - a 1 herc znači da postoji jedan zvučni talas po sekundi. Tirelova savršena muzika, za smirivanje pasa je komponovana na frekvenciji od 396 herca, odnosno 396 zvučnih talasa po sekundi. Ove stvari neće predstavljati ništa prosečnoj osobi, jer vi znate kakva vam se muzika sviđa i da li je dobra. Ali, ono što ne znate jeste da osećate frekvenciju bilo da ste toga svesni ili ne. Zato njegova muzika može biti dobra za pse, jer oni osećaju frekvenciju malo drugačije nego mi. Uporedite to sa pištaljkom za pse - mi je ne čujemo, oni da, a sve zbog frekvencije.

"Životinje su osetljive na te frekvencije i mogu ih čuti čak i kada je zvuk dosta smanjen," rekao je Majkl. Tako da, ako imate psa koji ne čuje dobro (od starosti ili nekog zdravstvenog problema) probajte da mu pustite muziku na frekvenciji od 396 herca. Promene će se sigurno dešavati u njegovom ponašanju, pogotovo ako laje i reži s vremena na vreme.

Sledeći put kada vaš ljubimac bude u stresnoj situaciji, pustite mu zvukove meditacije (ili Wholetones, Majlovu muziku) na određenoj frekvenciji i obratite pažnju na to da li se njegovo ponašanje menja, odnosno, da li se smiruje.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group