Kada vam mačka postavlja svoj stomak kao zamku

Moglo bi se slobodno reći da su mačke krajnje nepredvidljive.

U jednom trenutku mazite svoju ljubimicu po bradi i stomaku, a već u drugom je vaša ruka zarobljena među njenim oštrim kandžama, dok vas ona agresivno grize. Šta se upravo dogodilo? Zašto vam je vaša mačka postavila svoj stomak kao zamku. Naime, većina mačaka ne pokazuje svoj stomak olako, a kada to uradi, to je iz razloga što oseća da može da vam veruje. Ovaj nežni gest se često pogrešno tumački kao poziv za maženje. Međutim, istina je da mačke zaista ne žele da im dodirujete stomak, koliko god da su vam privržene.

Ako ste poput većine, pogrešno protumačili ovaj mačiji gest i proširili svoje maženje do osetljivog dela njenog stomaka, zauzvrat ste mogli dobiti ogrebotine. Naime, upravo ste upali u klasičnu “stomak zamku”. Ali, šta je ona zapravo?

Zašto je izloženi stomak vaše mačke zapravo zamka?

Nema sumnje da ste se makar jednom zapitali zašto vas mačka napada kada je pomazite po stomaku. Možda ste mislili da ona zapravo voli taj oblik maženja i da je samo previše uzbuđena. Međutim, zapravo je sasvim suprotno. Mačke ne vole kada ih dodirujete ni najnežnije po stomaku i oštro će reagovati ako odmah ne prestanete s tim.  Pa opet, to ne bi trebalo da shvatate lično jer je to samo njihov instinktivni odgovor koji ih štiti od predatora. Budući da su vrlo osetljive i da je stomak taj koji sadrži sve njihove vitalne organe, logično je da su mačke vrlo oprezne kada im bilo ko dodirne ovu regiju. Jedini način da ljudima skrenu pažnju na to da ne rade nešto što im prija je da koriste svoje zube i kandže.

Najbolji način da izbegnete ovu mačiju zamku je da preskočite stomak kada je maženje u pitanju.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group