Fantastični razlozi zbog kojih bi trebalo da idete na trčanje sa svojim psom

Bilo kakav oblik fizičke aktivnosti je poželjan i pohvalan, kako za vas tako i za vašeg ljubimca.

Ako ste razmišljali u pravcu trčanja, smatrajte da niste pogrešili. Postoji mnogo dobrih razloga zašto bi trebalo da se upustite u avanturu trčanja sa svojim psom. Ako želite nekog ko je na istom nivou trčanja kao i vi, kao i nekog ko će vas motivisati duž puta, pas je vaš najbolji izbor. U redovima koji slede otkrivamo vam fantastične razloge zbog kojih ne biste trebali da propuštate priliku da odete još danas na trčanje sa svojim četvoronožnim prijateljom.

On će vas motivisati da ne odustajete – Prvi i osnovni razlog za trčanje sa psom je svakako motivacija. Jednom kada ga povedete na trčanje, on će već sutradan veselo stajati kraj ulaznih vrata, mahati repom i držati svoj povodac u ustima. On vam neće dati da tako lako odustanete. Psi su odlični motivatori, naročito za početnike u trčanju.

On vas neće osuđivati – Kada imate psa za partnera prilikom trčanja smatrajte da imate nekog kome nije važno da li ćete trčati jedan ili 20 kilometara. On neće prevrnuti očima kada vam bude bila potrebna pauza i pred njim ne morate da se pravite da možete da izdržite više od onog koliko stvarno možete.

Trčanje je dobro za vaše obostrano zdravlje – Vežbanje je potrebno svakom živom biću. Ako ste u toku dana prilično statični dok obavljate svoj posao, trčanje je odličan način da se malo razgibate. Takođe, ako živite u stanu, vaš pas nema dovoljno prostora da potroši svoju energiju zbog čega je zaista poželjno da ga izvedete na rekreaciju.

Trčanje će ojačati vašu vezu – Izgradnja jake veze sa psom je važna, ako želite da kraj sebe imate lojalnog ljubimca. Što više vremena provodite sa svojim psom to su veće šanse da ćete uspeti u ovoj misiji. Budući da psi vole aktivnosti poput trčanja, ako ono postane nešto što redovno radite vaš pas će znati da ga svakog dana očekuje zagarantovan period sa vama i to će s nestrpljenjem očekivati.

Trčanje s psom vam obezbeđuje društvo i zaštitu – Malo je onih koji zaista uživaju u tome da trče sami, naročito noću. Ako u ovu avanturu krenete sa svojim psom dobićete ujedno i dobro društvo i najbolju moguću zaštitu.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group