Porodica - Kućni ljubimci

DIY papirna kućica za mačke

Nekoliko stvari možemo naučiti od naših ljubimica mačaka – niko ne treba da bude naš gospodar i nikad ne treba da nam bude dosadno.

Ako pred vašu mačku stavite običnu kutiju, ona će je satima zagledati sa svih strana, okretati, uvlačiti se u nju i vrlo verovatno se udobno smestiti i nazvati je svojim novim domom. U tom slučaju ako ste kupili neki veći uređaj koji dolazi u velikoj kutiji, dodajete datoj kutiji novu namenu. A da bi vaša uloga u celoj priči bila malo uzbudljivija pobrinuo se Teasung Yoon, dizajnirajući Pulpet – DIY kućicu za mačke od papira.

Suština Pulpet dizajna je u ekološki prihvatljivim isečcima papira, koji su ručno izrađeni i koji se spajaju kako bi se stvorila vrlo zanimljiva kućica za mace. Kada kažemo zanimljiva, to se odnosi najviše na njen oblik geometrijske mačke u sedećem položaju. Vlasnici mačaka mogu da lakoćom sastaviti Pulpet bez bilo kakvih drugih alatki i građevinskih komponenti. Pulpet se toliko lako sastavlja da će čak i dete biti u stanju da sklopi ovu malu kućicu. Uz Pulpet svakako dobijate i priručnik sa uputstvom za laku i brzu montažu.

Da bi Pulpet bio ekološki prihvatljiv Teasung je nabavio sertifikovan papirni materijal, napravljen od drveta iz šuma kojima se upravlja odgovorno i ekološki svesno. Budući da mačke ne mogu da odole činjenici da zariju svoje kandže u sve što im je na dohvat ruke, dizajner je odabrao ovaj specijalni papirni materijal koji se ne buši i ne podleže ogrebotinama mačke.

Takođe poboljšavajući Pulpetov faktor izdržljivosti, papir je presvučen specijalnim slojem koji ne bledi na Suncu, pri čemu svetlosna tehnologija meri neutralan pH. Materijal je bezbedan po zdravlje mačke ali i životnu sredinu.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group